Bright Day

Praktische tips voor Bright Day 2017

17 november 2017 00:00

Met deze tips haal je als bezoeker het meeste uit het grootste tech-fest van Nederland.

Bright Day 2017 vindt plaats op zaterdag 18 en zondag 19 november tussen 9:00 en 13:00 en 14:00 en 18:00 uur in de Jaarbeurs Utrecht. De afgelopen weken kon je al uitgebreid lezen over alle programma-onderdelen in een serie updates over Bright Day. Het hele programma zie je op de Bright Day-site.

De reis

De Jaarbeurs is een paar minuten lopen vanaf Station Utrecht Centraal. We raden iedereen dan ook aan om met de trein te komen, dat scheelt een hoop gedoe met parkeren.

Kom je toch met de auto dan kan parkeren op het terrein van de Jaarbeurs: P2 + P3 + P4. Het tarief is 4 euro per uur tot een max van 16 euro per dag en vooraf reserveren is mogelijk. Voor parkeren op P2 en P4 van Jaarbeurs navigeer je naar Truus van Lierlaan 1 Utrecht, voor P3 ga je naar Van Zijstweg 21 Utrecht.

Goedkoper parkeren kan bij P&R Westraven, volg daarvoor de borden vanaf afslag 17 van de A12. Voor 5 euro koop je een combikaartje voor een dag parkeren en reizen met het openbaar vervoer. Vanaf de parkeergarage rijden elke tien minuten​ sneltrams 60 en 61 naar de Jaarbeurs.

Wil je zorgeloos naar Bright Day, ga dan vooral met het OV.

Bright Day is rolstoel-toegankelijk. Op het terrein van de Jaarbeurs kun je (gratis) terecht met een speciale parkeerkaart. Bij de terugreis kun je je melden bij de intercom, je wordt dan verder geholpen. Er zijn daarnaast verscheidene aangepaste liften en toiletten.

Binnenkomen

De ingang van Bright Day is via Hal 9 van de Jaarbeurs. Vergeet je ticket niet! Zet ‘m op je telefoon en print hem uit, neem het zekere voor het onzekere. De tickets hoeven niet meer gepersonaliseerd te worden. Zonder naam op het kaartje kom je gewoon binnen.

De flights in de ochtenden zijn van 09.00 tot 13.00 uur, in de middag zijn ze van 14.00 tot 18.00 uur. Controleer goed welke flight je op welke dag hebt geboekt: wisselen tussen flights is niet mogelijk.

Zorg dat je de tickets op tijd hebt gedownload, het kan zijn dat deze in je spambox terecht zijn gekomen. Indien je de tickets niet kan vinden, mail dan uiterlijk 6 uur voor open gaan deuren naar rtlticketing@rtl.nl. Dan kunnen we garanderen dat de tickets nog op tijd verstuurd worden. 

Bij de ingang scannen we de tickets. Let op: je wordt gefouilleerd en tassen en rugzakken groter dan A4-formaat mogen niet mee naar binnen. Wel is er een garderobe waar je je spullen tegen betaling kan achterlaten. Je hoeft niet per se bij het begin van je flight aanwezig te zijn, maar mag gedurende de volledige periode naar binnen. Later komen mag dus, langer blijven niet.

Plan je bezoek

Maak voor jezelf duidelijk welke attracties je echt niet wilt missen. Bright Day is helemaal uitverkocht. We maken dit jaar op beide dagen wel gebruik van twee losse dagdelen, waardoor het publiek meer gespreid is. Houd er toch rekening mee dat je mogelijk niet alles kan bekijken en beleven, dus stel prioriteiten om teleurstelling te voorkomen.

Voor een overzicht van wat er allemaal te doen is tijdens Bright Day, lees je al onze updates.

Plattegrond

Voor het plannen van je dag is onze handige plattegrond onmisbaar.

Presentaties

De hele dag zijn er tijdens Bright Day sprekers in het Main Lab. Het sprekerprogramma start een klein half uur na het begin van elke flight met een introductie, direct daarna vertelt journalist Christiaan Triebert over Onderzoeksjournalistiek 2.0. Daarop volgt de Try This at Home Science Quiz met Anna en Jorn van populair wetenschappelijk programma Galileo, gevolgd door de presentatie van onze hoofdgast.

Op zaterdag is dat robotkoningin Simone Giertz, op zondag YouTuber Casey Neistat. Onze uitpakker David sluit de dag traditiegetrouw af met een Uitpakparty XL.

Met 2500 zitplaatsen en 1000 staanplaatsen hebben we meer plek dan ooit, maar vol is ook echt vol. Zorg dus dat je op tijd bent voor een presentatie die je echt wilt zien, of schuif alvast aan bij de voorgaande presentatie. Tip voor mensen die niet van rijen houden: bezoek tijdens populaire presentaties de drukste attracties, je zal zien dat het dan een stuk rustiger is.

Zaterdag:
09:30 - 10:00 - Christiaan Triebert (Bellingcat)
10:10 - 10:55 - Try This at Home show, met Anne en Jorn van Galileo
11:00 - 11:45 - Simone Giertz, the queen of shitty robots
12:00 - 13:00 - Uitpakparty Live

14:30 - 15:00 - Christiaan Triebert
15:10 - 15:55 - Try This at Home show
16:00 - 16:45 - Simone Giertz
17:00 - 18:00 - Uitpakparty Live

Zondag:
09:30 - 10:00 - Christiaan Triebert
10:10 - 10:55 - Try This at Home show
11:00 - 11:45 - Casey Neistat
12:00 - 13:00 - Uitpakparty Live met David

14:30 - 15:15 - Casey Neistat
15:25 - 16:10 - Try This at Home show
16:15 - 16:45 - Christiaan Triebert
17:00 - 18:00 - Uitpakparty Live met David

Eten en drinken

Er zijn volop gelegenheden voor een lekker bakkie of smakelijke lunch. Naast de horeca-gelegenheid van de Jaarbeurs vlak na binnenkomst, staan er verspreid door de hallen ook verschillende foodtrucks. Daar kan je onder meer koffie, churros en pulled pork halen. Alcohol wordt niet geschonken op Bright Day. Afrekenen kan uitsluitend met pin, geen gedoe met contant geld of muntjes dus. Eigen consumpties nuttigen is niet toegestaan.

Combineer je bezoek met Comic Con

Wil je nog meer beleven tijdens je bezoek aan Utrecht? Combineer dan je bezoek aan Bright Day met een bezoek aan Comic Con voor de helft van de prijs: geen 20 maar 10 euro per ticket. Tijdens het event zelf profiteer je ook van 10 euro korting, al kunnen we geen garantie geven met oog op de capaciteit. Check je mail voor een bericht van ons (donderdagavond), met daarin een link waarmee je Comic Con-tickets met korting kan bestellen. Bright Day-bezoekers van de ochtendflights kunnen ook nog aan de deur bij Comic Con-kaarten kopen voor 12,50 euro op vertoon van hun Bright Day-ticket.

Gevonden voorwerpen

Bezoekers kunnen na het verlies van een voorwerp op iLost Jaarbeurs kijken of hun item is gevonden. 

Opnames

Tijdens het event worden er beeld- en geluidopnames gemaakt ten behoeve van onder andere een registratie. Bij het bezoek aan Bright Day gaat u ermee akkoord dat deze rechtenvrij gebruikt mogen worden.

Veel plezier!

Met deze tips bij de hand ben je helemaal klaar voor Bright Day 2017. Gebruik de hashtag #BrightDay op social media om je ervaringen te delen.

Volg de updates en livestreams

We doen dit weekend verslag vanaf Bright Day op Bright.nl en via livestreams op onze Facebook-pagina en ons YouTube-kanaal. Dus vergeet niet te liken en te subscriben.

Volg ons ook op Twitter, Instagram en Snapchat (username Bright.nl).

Lees hier meer updates over Bright Day