Bright Day

Ook op Bright Day: 3D-selfie, VR-tourist en exoskelet

15 november 2017 22:33

Ook deze attracties zijn tijdens Bright Day aanwezig, zoals een exoskelet, 3D-scans, een race met een robothondje en een virtuele rit door Venetië.

Tijdens Bright Day, komend weekend in de Jaarbeurs in Utrecht, hebben we alle attracties zoveel mogelijk proberen onder te brengen in Labs: gebieden met een duidelijk onderwerp, zodat je als bezoeker precies weet waar je aan toe bent. (Lees meer over de Bright Day-activiteiten rond eSports, drones, smart home, mixed reality, Bright Business, Dutch design en Bright Kids.)

Sommige van onze attracties laten zich niet zo makkelijk indelen, en weer andere zijn pas aan onze lijst toegevoegd. In deze update behandelen we alle attracties die tot nu toe nog niet aan bod zijn gekomen, maar die natuurlijk ook erg de moeite waard zijn om tijdens Bright Day te bezoeken.

3D-selfies en 3D-voetscans

Zo is ook dit jaar Hip3D er weer bij. Het bedrijf maakt op locatie 3D-selfies, met een speciaal futuristisch fotohokje dat je van alle kanten vastlegt. Die foto in 360 graden kun je later bij Hip3D als beeldje laten uitprinten.

Bij 3D About Me zie de paskamer van de toekomst. Want we bestellen steeds meer kleding online, maar passen is dan moeilijken dus sturen we veel terug. Dat kan beter, dacht 3D About Me, en dus ontwikkelde het bedrijf een 3D-scan-app voor online kledingbestellingen. Het begint met schoenen: scan je voet en het groeiende aantal sites dat de dienst ondersteunt weet precies welke maat schoenen je moet hebben. Bij de stand van 3D About Me zie je hoe dat werkt, kun je makkelijk je eigen voeten laten scannen en met die data ontwikkelt het bedrijf dan weer de Universal Bright 3D Foot: het perfecte gemiddelde van alle gescande voeten tijdens Bright Day.

Koude Kermis

Bij de Koude Kermis maak je een virtueel ritje door Venetië of Amsterdam, terwijl je op een felgekleurde hobbelende kermisattractie zit. Een toffe 360-graden ervaring, die nog eens grappig is voor andere toeschouwers en als kunstproject ook kritiek geeft op de manier waarop oprukkende toerisme middeleeuwse binnensteden als Amsterdam en Venetië reduceert tot eendimensionale pretparken.

De Familie Slim

Op de stand van De Familie Slim bereid je je alvast voor op de leukste Nederlandse familiefilm van deze winter. De film draait om een familie van uitvinders, die door hun uitvindingen natuurlijk in de vreemdste situaties en de grootste problemen komen. Vanaf 6 december in de bioscoop, en op de stand van De Familie Slim kun je alvast met robothondje CHIP uit de film één tegen één racen, en in een teleportatieportaal op de foto.

G-Force Factory

De mensen van G-Force Factory nemen twee bewegingssimulatoren mee, elk voorzien van drie schermen. Met die stoelen wordt je echt een game in gezogen, en je kan bij G-Force Factory de games Project Cars 2, Prepar3D en Elite: Dangerous spelen.

College Lab

In het Bright College Lab hebben we allerlei leuke en leerzame dingen samengebracht. In die hoek van Bright Day vind je onder meer het Beste van Dutch Design Week, de stand van Defensie en de tofste Nederlandse startups

In het College Lab vind je daarnaast het Laevo-exoskelet. Een term die vooral door scifi-films bekend is geworden, maar ondertussen werkelijkheid is. Een uitwendig skelet met motoren dat het lichaam ondersteunt en lichamelijk werk een stuk minder zwaar en belastend maakt. Kom vooral uitproberen hoe het voelt om zonder pijn en moeite zware dingen te tillen. In Bright TV zag je eerder een ander model exoskelet van Laevo's zusterbedrijf Intespring:

Meer updates over Bright Day

Lees meer over wat er tijdens Bright Day te doen is op het gebied van: eSports, drones, smart home, mixed reality, Bright Business, Dutch design en Bright Kids.

 

Bright Day 2017 is uitverkocht.

Houd Bright.nl in de gaten voor meer updates. Praktische informatie vind je op de Bright Day-site.

En laat ons op Facebook weten dat je komt, vinden we leuk.