Bright Day

Deze tech-docu's zie je tijdens de RTL Z Tech Week

1 november 2017 00:02

Deze week is de RTL Z Tech Week, met de beste docu's over de toekomst.

Tijdens de Tech Week zie je elke avond om 21:30 uur op RTL Z een Z DOC over een technisch onderwerp. Zo kom je ook alvast in de stemming voor ons tech-fest Bright Day, waarvan we komend weekend online verslag doen. En het is een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met Z DOCS. Een docu gemist of alvast vooruit kijken? We hebben de docu’s die op RTL XL staan gelinkt: klik simpelweg op de titel.

Maandag om 21:30 uur zie je De ontwikkeling van de zelfrijdende auto, waarin wordt gekeken naar alle kanten van de zelfrijdende auto. Wat is er voor nodig om auto's werkelijk totaal zelfrijdend te krijgen? Welke ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie spelen daarbij een rol? Maar ook: is er alleen maar goed nieuws of krijgen we straks nieuwe problemen?

In De razendsnelle ontwikkeling van robots deel 1 en deel 2 kijken we vanuit de ogen van evolutionair bioloog Dr. Ben Garrod en elektrotechnicus professor Danielle George naar robots. Wat eens nog fictie leek is dankzij ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie en hardware dichterbij dan ooit. Maar worden robots onze grootste hulp of ergste vijand?

Een kijkje in de toekomst trekt het heel breed: we kijken naar alle mogelijke facetten van de toekomst. Van robots en elektronica tot ruimtevaart, klonen en medische zorg: wat is er straks mogelijk en hoe verandert dat de manier waarop de wereld er straks uitziet?

In De opkomst van robots blijven we iets meer in het heden, en kijken we wat er vandaag de dag bij komt kijken om een mensachtige robot te ontwikkelen. Want waar we aan de ene kant zowel de gevaren als voordelen van robots al tegen elkaar afwegen, is het eigenlijk nog best ingewikkeld om een prototype robot op twee benen te laten lopen.

Bright TV-special over Bright Day

Ook tof: donderdag 23 november, kun je Bright Day nog eens herbeleven met onze Bright TV special. Bekijk ‘m op RTL Z of later online.

Bright Day 2017 is volledig uitverkocht.

Houd Bright.nl in de gaten voor meer updates. Praktische informatie vind je op de Bright Day-site.

En laat ons op Facebook weten dat je komt, vinden we leuk.