Bright Day

Spannende eSports-duels en zelf gamen op Bright Day

10 november 2017 19:00

Tijdens Bright Day zie je wedstrijden tussen de beste eSporters van Nederland. En je kunt ook zelf gamen.

Esports is aan een grote opmars bezig en tijdens Bright Day, op 18 en 19 november in Utrecht, beleef je hoe het er in deze groeiende tak van professioneel gamen aan toe gaat.

Finales ESL Benelux

De finales van de hoofdklasse van eSports in de Benelux worden tijdens Bright Day gespeeld: de ESL Benelux Championship Winter Editie. De beste spelers nemen het tegen elkaar op in vier populaire games: autovoetbalgame Rocket League, MOBA-game League of Legends, shooter-game Counter Strike: GO en kaartgame Hearthstone.

Er wordt zeker niet alleen om de eer gespeeld: er staat een prijzenpot van tienduizenden euro's op het spel. Verwacht dus razendsnelle gameplay van het hoogste niveau: tof om naar te kijken en je steekt er als speler van één van de games ook zeker wat van op. Alle finales worden op het hoofdpodium gespeeld, en zijn ook online te volgen via de Twitch- en Facebook-kanalen van ESL Benelux.

Miniatuurvoorbeeld

Het speelschema van ESL Benelux ziet er als volgt uit:

Zaterdagochtend: vanaf 09:00 uur halve finales en finale Hearthstone
Zaterdagmiddag: vanaf 14:00 uur finale League of Legends
Zondagochtend: vanaf 09:00 uur halve finales en finale Rocket League
Zondagmiddag: vanaf 14:00 uur finale Counter-Strike: Global Offensive.

En als extraatje wordt op zondag na de finale Counter-Strike: GO ook nog eens de finale van de tactische shooter Rainbow Six Siege gespeeld.

FIFA 18 met eDivisie

Ook zijn er tal van FIFA-pro's aanwezig, die namens verschillende Nederlandse eredivisieclubs competitief FIFA 18 spelen in de eDivisie. Je kan als bezoeker zelf meedoen: tijdens Bright Day staan er 36 spelcomputers met FIFA 18 voor de bezoekers. De pro's geven je tips over hoe je beter kan worden in FIFA.

Miniatuurvoorbeeld

Het speelschema op Bright Day ziet er, onder voorbehoud, als volgt uit:

Zaterdagochtend (09:00 – 13:00 uur)
FC Utrecht - Lode de Boo
SBV Excelsior - Levy Frederique
SC Heerenveen - Niels Krist

Zaterdagmiddag (13:00 – 17:00 uur)
ADO Den Haag - Mitchel Denkers
FC Utrecht - Danny Hazebroek
Sparta Rotterdam - Frank van der Slot

Zondagochtend (09:00 – 13:00 uur)
Heracles Almelo - Bryan Hessing
VVV-Venlo - Sandro Cooiman

Zondagmiddag (13:00 – 17:00 uur)
AZ - Aristote Ndunu
FC Groningen - Absalom Warkor
PEC Zwolle - Stefan Vellinga

Ziggo eBattle F1 en The Crew 2

Deze drie games kun je zelf spelen op Bright Day:

Zo zet Ziggo in samenwerking met ESL Benelux de Ziggo eBattle F1 neer op Bright Day. Op de stand van Ziggo kun je in een Playseat plaatsnemen en je beste tijd neerzetten op het virtuele circuit van Abu Dhabi. Aan het einde van elke Bright Day-flight doen de beste tien racers mee aan de finales, en elke winnaar krijgt twee gold kaarten voor de kwalificatie van Spa-Francorchamps op 25 augustus 2018.

Nog meer raceplezier beleef je met The Crew 2, de nieuwste race-game van Ubisoft die pas in maart 2018 uitkomt. Tijdens Bright Day kun je 'm vast uitproberen, en beleven hoe het is om niet alleen met auto's te racen, maar ook met buggy's, motoren, boten en zelfs vliegtuigen.

Wie liever een shooter speelt, kan terecht op de stand van IGN Benelux. Daar kun je PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) spelen, één van de populairste multiplayer-games van dit moment. De insteek is simpel: honderd spelers worden op een eiland gedropt, en moeten het met wat ze vinden tegen elkaar opnemen. Wie als laatste over blijft wint, en het gebied waar je binnen kan spelen krimpt voortdurend.

Updates over Bright Day

Bright Day 2017, op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht, is inmiddels uitverkocht.

Houd de komende dagen Bright.nl en onze Facebook-pagina in de gaten voor meer over diverse winacties voor Bright Day-kaarten bij onze partners.