Bright Day

Deze Nederlandse startups staan op Bright Day

9 november 2017 14:50

Bij het Bright Business-paviljoen op Bright Day vertellen Nederlandse startups over hun innovatieve ideeën.

Nederland wordt steeds meer een startupland. Om dat te laten zien hebben wij de crème de la crème van de Nederlandse startup-scene uitgenodigd om over hun ideeën te vertellen. Finalisten van de Accenture Innovation Awards en de Like to Share Startup Award; mensen met een verhaal.

Dat verhaal vertellen zij in het Bright Business-paviljoen. Tijdens Bright Day (op 18 en 19 november in Utrecht) hebben we enkele paviljoens: kleinere, laagdrempelige podia waar je korte spreekprogramma’s kan bijwonen. Bij Bright Business is elke spreker zo’n tien minuten aan het woord: snel, kort, kernachtig maar compleet. Zoals bij een startup-pitch, maar dan niet gericht op investeerders maar op de Bright Day-bezoeker.

Finalisten Accenture Innovation Awards

We hebben drie finalisten van de AIA’s te gast. Zo komt Julian Jagtenberg van de startup Somnox vertellen over zijn product. Wie vorig jaar op Bright Day was heeft Somnox misschien gezien, bij de Dutch Design Week-hoek. Somnox is half kussen half robot: een bijna levende slaapgenoot die zijn gebruiker helpt om rustig in slaap te vallen en de slaap te verbeteren.

Ook aanwezig is Job van de Kieft van Scoozy. Hij durfde het aan om de scootmobiel van zijn stoffige imago af te helpen, met als resultaat de scootmobiel van de toekomst. Een slim voertuig dat automatisch remt, snel, stabiel en comfortabel rijdt en toch makkelijk is te besturen.

Naomi de Vries komt vertellen over AV1, een robot die het voor langdurig zieke kinderen mogelijk maakt om toch virtueel naar school te gaan. Zo compleet mogelijk: AV1 kan niet alleen de lessen volgen, maar ook mee naar buiten met vriendjes en vriendinnetjes.

Like to Share Startup Award

Deze wedstrijd zocht naar de startups die de leukste en beste ideeën voor het onderwijs ontwikkelen.

Ook hier drie finalisten, te beginnen met Niels Engel van De Creatieve Code. Het is een leerlijn creatief programmeren voor het primair en voortgezet onderwijs. De Creatieve Code is gemaakt door kunstenaars, en dat zie je terug in de dingen die je met de lijn kan maken: programmeer tekenrobot GoTo van de Eindhovense Studio Tast of maak een interactieve VR-installatie. De Creatieve Code heeft ook een speciaal programma om docenten wegwijs te maken in deze nieuwe tak van onderwijs. Met de leerlijn won De Creatieve Code de Like to Share Startup Award 2017.

Ida Hendricks van GrowWizzKid komt vertellen over het lesprogramma dat basisscholieren in contact brengt met het voedsel. Waar komt hun voeding vandaan, hoe wordt het verbouwd en gemaakt en hoe kunnen we dat beter doen? Met het systeem van GrowWizzKid verbouwen kinderen in de klas samen voedsel, het hele jaar door, en leren zo zelf alles wat er komt kijken bij voedsel dat je niet zomaar voor lief moet nemen.

Jeftha Hempel van App4Talent, een app waarmee jongeren die een opleiding volgen op een moderne en natuurlijke manier tijdens hun stage contact houden met hun docent. Geen gedoe met mailtjes en verslagen, maar een gedeelde takenlijst waar zowel de leerling als docent aan kunnen toevoegen. De leerling deelt zijn voortgang voortdurend met foto’s en korte updates, en dat sluit stukken beter aan bij de manier waarop zo’n leerling toch al communiceert.

AIcompany

Dit Nederlandse bedrijf weet alles van kunstmatige intelligentie vanuit een zakelijk perspectief. Want AI staat voor de deur, je kan al een speciale AI-server huren om met je zakelijke data aan de slag te kunnen gaan, maar waarom zou je dat doen? Wat is de meerwaarde van kunstmatige intelligentie, wat gaat het ons brengen en waar moet je vanuit zakelijk perspectief nou op letten? AIcompany weet het allemaal.

Bij het Bright Business-paviljoen worden ook updates gegeven van Bright Cow Hackaton. Tijdens Bright Day houden we in samenwerking met de Duurzame Zuivelketen een hackathon op zoek naar creatieve en innovatieve oplossingen ontwikkelen voor de grote uitdagingen waar duurzame boeren in Nederland mee te maken hebben. Ook de uitkomst van de hackathon delen we bij het paviljoen.

Bright Day 2017 is volledig uitverkocht.

Houd Bright.nl in de gaten voor meer updates. Praktische informatie vind je op de Bright Day-site.

En laat ons op Facebook weten dat je komt, vinden we leuk.