Bright Day

Proef de toekomst in het Food Lab op Bright Day

29 oktober 2017 20:26

In de toekomst wordt voedsel anders verbouwd en geproduceerd. Hoe precies, dat zie je op Bright Day 2017.

Bestel hier je Bright Day-tickets

We zijn met steeds meer mensen op de aarde, en de manier waarop we ons eten nu verbouwen is niet houdbaar. Niet voor de planeet, en ook niet genoeg voor ons. Om milieuproblemen en voedselschaarste aan te pakken moeten we ons eten anders gaan verbouwen. Hoe we dat moeten gaan doen en hoe dat allemaal smaakt, beleef je tijdens Bright Day in ons Food Lab. Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht.

3D-geprint eten

Zo zie je bij de stand van AgrifoodTech hoe eten in de toekomst uit de 3D-printer kan rollen. Hoe dat smaakt kun je uiteraard even proeven, terwijl je proeft luister je met een koptelefoon naar verhalen over de toekomst van agrifood. Hoe worden drones nu en straks in de landbouw gebruikt, wat kan ‘vertical farming’ ons opleveren en wat vinden wij daar als consument eigenlijk van?

Ook is er een Biosphere aanwezig, een opstelling waarbij een plant zijn eigen water zuivert. Boeiend, want het is de wereld in het klein. Hoewel onze biosfeer een stuk groter is dan een plant die gevangen zit onder een stolp, moeten wij het uiteindelijk ook doen met beperkte middelen. De Biosphere illustreert dat mooi.

Foodtrucks

Omdat al dat praten en nadenken over eten hongerig maakt, is er tijdens Bright Day volop catering aanwezig. Naast de catering die al in de Jaarbeurs zit, hebben we dit jaar weer een aantal foodtrucks. Voor ieder wat wils en vers bereid, zoals koffie en thee, wafels op een stokje, pulled pork, churros en hamburgers.

18 en 19 november, Jaarbeurs Utrecht

In een serie updates vertellen we de komende tijd meer over Bright Day 2017. Wie al een kaartje heeft besteld, krijgt de updates ook in zijn mailbox.

Bestel hier je Bright Day-tickets

Houd Bright.nl in de gaten voor meer updates. Praktische informatie vind je op de Bright Day-site.

En laat ons op Facebook weten dat je komt, vinden we leuk.