Bright Day

Virtuele pitstop bij Audi en het hart van een Tesla op Bright Day

24 oktober 2017 17:41

Tijdens Bright Day zie en probeer je de toekomst van persoonlijk vervoer met Tesla, Audi en Nova.

De toekomst van automotive is al begonnen. Op Bright Day, op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht, tonen drie bedrijven hoe zij die auto-toekomst zien.

Tesla

Waarschijnlijk de bekendste maker van elektrische auto’s. Tijdens Bright Day neemt Tesla zijn Model S en Model X mee, en bovendien een Tesla-chassis. Het belangrijkste onderdeel, want door de elektrische aandrijving zitten de auto’s van Tesla fundamenteel anders in elkaar dan traditionele auto’s.

Miniatuurvoorbeeld

Het chassis biedt eigenlijk alles wat Tesla’s laat rijden: twee onafhankelijke elektrische aandrijflijnen, vier wielen en daar tussen een hele grote batterij. De batterij is in feite een soort skateboard als sterke basis van de carrosserie, wat deze Tesla-modellen de veiligste auto’s in hun segment maken.

Audi

Ook samen met Audi kijken we vooruit, in de vorm van een unieke VR-belevenis. Audi neemt namelijk een virtual reality pitstop mee. Eén van de meest cruciale en spannende momenten van elke autorace is immers de pitstop, en al helemaal bij de 24 uur van Le Mans. Hoe dat er precies aan toe gaat, beleef je bij Audi in virtual reality.

Heel gedetailleerd is de hybride Audi R18 in VR nagebouwd, en sta je met je neus bovenop de razendsnelle wissel van banden, onderdelen en coureurs, zie je hoe de wagen bijgetankt wordt en waan je je even in de pitstraat. Het is ook je enige kans: Audi deed in 2016 voor het laatst mee aan Le Mans, en richt zich op race-gebied sindsdien alleen maar op elektrisch – de toekomst.

Nova Electric Racing

Nova is een studenten-raceteam van de TU Delft, dat werkt aan volwaardige elektrische racemotor, die zonder nadelen de prestaties van een traditioneel exemplaar.

Het huidige model is is de NovaBike08, de achtste versie van de de elektrische motor. Topsnelheid: 240 km/u, een motor die met 140 kilowatt een vermogen van 190 pk levert, en een koppel van 500 newtonmeter.

De NovaBike wordt door een coureur gedemonstreerd in onze Bright Day-ontvangsthal in de Jaarbeurs Utrecht. Daar heeft ’ie de ruimte om zijn snelheid en enorme acceleratie te laten zien. En dat kan, want de NovaBike maakt in tegenstelling tot traditionele motoren amper geluid.

18 en 19 november, Jaarbeurs Utrecht

In een serie updates vertellen we de komende tijd meer over Bright Day 2017. Wie al een kaartje heeft besteld, krijgt de updates ook in zijn mailbox.

Bestel hier je Bright Day-tickets

Houd Bright.nl in de gaten voor meer updates. Praktische informatie vind je op de Bright Day-site.

En laat ons op Facebook weten dat je komt, vinden we leuk.