Bright Day

Een echte F-16 en veel tech van Defensie op Bright Day

15 oktober 2017 23:22

Dit jaar voor het eerst op Bright Day: Defensie. Met stoere presentaties en een F-16.

Veel technologie die we vandaag de dag gebruiken is oorspronkelijk ontwikkeld in het leger en in de ruimtevaart. GPS, magnetrons, computers, ja zelfs internet hebben we aan ze te danken. We zijn daarom trots te kunnen melden dat Defensie dit jaar op ons techfest Bright Day present is, op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Defensie rukt uit met groot materieel. Wat te denken van een echte F-16 in vol ornaat! Ook nemen ze een groot schaalmodel mee van de F-35 Joint Strike Fighter.

Op de stand van Defensie geven werkstudenten elk kwartier presentaties over het werk van Defensie aan onderzeeërs, satellieten, de F-35, cyberveiligheid en de toekomst van tech in ons leger. Er zijn 125 zitplaatsen. Achteraf kun je bij de speciale groene wand op de foto met een tank of helikopter.

Wil je een voorproefje krijgen, bezoek dan dit weekend Science for Humanity in het Nationaal Militair Museum te Soest. Gisteren landde er trouwens een volledig elektrisch vliegtuig, een primeur in het Nederlandse luchtruim.

Exoskeletten

Vlakbij Defensie tref je op Bright Day ook de Nederlandse startup Intespring aan, maker van state-of-the-art exoskeletten. Ze zullen er hun Exobuddy en Laevo-modellen demonstreren. Je kunt dan ervaren hoe het is om moeiteloos met een zwaarbepakte rugzak rond te lopen. We hebben dit onlangs zelf getest:

18 en 19 november, Jaarbeurs Utrecht

In een serie updates vertellen we de komende tijd meer over Bright Day 2017. Wie al een kaartje heeft besteld, krijgt de updates ook in zijn mailbox.

Bestel hier je Bright Day-tickets

Houd Bright.nl in de gaten voor meer updates. Praktische informatie vind je op de Bright Day-site. En laat ons op Facebook weten dat je komt, vinden we leuk.