Bright Day

Meevliegen in een dronerace op Bright Day

24 september 2017 22:27

Bij de droneraces op Bright Day kiezen we mensen uit het publiek die een bril opkrijgen en zo als co-piloot 'meevliegen'.

De scholen zijn weer begonnen, we zijn allemaal weer aan het werk. Tijd om je meer te gaan vertellen over Bright Day 2017 op zaterdag 18 en zondag 19 november in de Jaarbeurs te Utrecht. Met nog twee maanden te gaan zullen we de updates opvoeren over de vele presentaties, demonstraties en attracties op hét techfest van Nederland.

We beginnen bij de grootste attractie op Bright Day: droneracen. In een area van liefst 40 bij 30 meter werken we samen met dronerace-organisator Formula FPV en dronespecialist Droneland. Tijdens het Bright Day-weekend nemen drone-piloten het tegen elkaar op, waaronder de officieuze Nederlands kampioen Sander Welgraven en World Series-deelnemer Jelmer Poelsma.

Meekijken met de piloot

Een dronerace-show tijdens Bright Day duurt circa twintig minuten, waarin drie piloten twee heats en een finale-heat vliegen op een spectaculair circuit. Tussendoor worden demonstraties gegeven. Op een groot scherm ziet het publiek de beelden die piloten door hun videobril zien. En dan het mooiste: tijdens elke finale-heat kiezen we drie mensen uit het publiek die een bril op krijgen en als co-piloot te zien krijgen wat de piloot ziet tijdens de race. Je zult versteld staan hoe hard de drones vliegen.

Drones schieten

NB: Sta je even te wachten op de volgende dronerace-show, dan kun je ook drones uit de lucht knallen. Nou ja, met een lasergun dan. Ook tof.

Bestel hier je Bright Day-tickets

Houd Bright.nl in de gaten voor meer updates. Praktische informatie vind je op de Bright Day-site.

En laat ons op Facebook weten dat je komt, vinden we leuk.