Bright Day

Veelgestelde vragen over Bright Day 2017

28 juni 2017 09:00

Bright Day 2017 is uitverkocht. In dit artikel geven we antwoord op veelgestelde vragen.

De zevende editie van hét techfest van Nederland vindt plaats op zaterdag 18 en zondag 19 november in de Jaarbeurs te Utrecht. Het is uitverkocht. E-sports, virtual en mixed reality, droneracing, smart home gear, robots bouwen en heul veul gadgets, er staat je een dag vol vernieuwing te wachten.

Bright Day wordt ook dit jaar weer bigger, better en brighter. Daarvoor hebben we enkele wijzigingen aangebracht in de opzet. Daar gaan ook prompt de meeste vragen over die we binnenkregen.

Wanneer is de presentatie van YouTube-ster Casey Neistat?
Casey spreekt tijdens beide flights op de zondag. Dat zijn flights 3 en 4.

Waarom kan ik alleen een kaartje kopen voor een halve dag en niet een hele dag?
Om je Bright Day bezoek te optimaliseren introduceren we twee ‘flights’ op de zaterdag en zondag, opgedeeld in een ochtend- en een middagprogramma. Het programma is in elke flight identiek en duurt vier uur; de ochtend is van 09:00 tot 13:00, de middag van 14:00 tot 18:00. Vier uur is een half uur langer dan de gemiddelde tijdsduur van een bezoek bij eerdere edities van Bright Day. In dat tijdsbestek kunnen we het best garanderen dat je volop van het programma zult genieten. Zo kunnen wij bovendien veel bezoekers bedienen zonder dat het event te massaal wordt. Je bent uiteraard vrij om voor verscheidene flights een ticket te bestellen, maar geloof ons: aan het bezoek van één flight valt al heel veel te beleven.

Is het programma elke flight identiek?
Ja, op één uitzondering na: de hoofdsprekers. Elke dag heeft zijn eigen headliner. Op zaterdag Simone Giertz, op zondag Casey Neistat. Simone Giertz, 'the queen of shitty robots', is bekend vanwege haar rare zelfgemaakte robots, en droge humor. Casey Neistat is een van de beroemdste vloggers ter wereld. De rest van het sprekersprogramma met onder meer de Bright Uitpakparty door David Lemereis is elke dag en flight dezelfde.

Wat is jullie leeftijdadvies?
Iedereen is welkom maar Bright Day is vooral tof vanaf 8 jaar. Voor de bezoekers in leeftijdscategorie 8 tot 12 jaar hebben wij het Bright Kids-programma, waar ze dit jaar onder meer zelf een robot kunnen bouwen. Let op, bezoekers onder de 16 jaar dienen op het event onder begeleiding van een volwassene te vallen. Op Bright Day wordt geen alcohol geschonken.

Zitten er servicekosten op de tickets?
Een kaartje voor kinderen tot en met 12 jaar kost 10 euro, voor volwassen 19,50. Daar komen nog servicekosten bij. Gelukkig hebben we die tot een minimum weten terug te brengen: 1,50 euro per kaartje. NB: Kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis mee naar binnen.

Check de Bright Day-site voor meer en up-to-date praktische informatie en laat ons op Facebook weten of je komt. Vinden we leuk.