Bright Day

Bezoekers, deelnemers, medewerkers, bedankt voor een Bright Day

9 november 2016 08:38

Als sluitstuk van de RTL Z Tech Week was de zesde editie van Bright Day voor het eerst twee dagen en voor het eerst in Utrecht.

Maar liefst 10.000 bezoekers hebben we afgelopen weekend mogen verwelkomen in de Werkspoorkathedraal te Utrecht voor een dag vol vernieuwing. We hadden een gevarieerd programma samengesteld, met presentaties van onder meer astronaut André Kuipers, YouTube-ster Colin Furze en uiteraard de live Uitpakparty met David Lemereis. En met demonstraties van onder meer de Samsung Gear S3, de Sony Playstation VR, Powerpeers, Acer, Wacom, Xsens, Yado VR, Vanmoof, Visyon en van vrijwel alle genomineerden van de Bright VR Awards.

In de workshop van Conrad kon iedereen zijn inner nerd loslaten. Jongere bezoekers konden een eigen race-auto bouwen van Generation Discover in de Bright Kids-hoek. En Neerlands beste drone-racers lieten bij Formula FPV hun tricks zien. Drie TU’s waren van de partij: het Hyperloop-team van Delft, wereldkampioen robotvoetbal Tech United uit Eindhoven en Nederlands recordhouder zuinig rijden H2Zero van de TU Twente.

Naast de vele warme reacties en selfies met fans hebben wij uiteraard ook de klachten opgemerkt over wachttijden en de minimumleeftijd van 13 jaar die voor veel van de VR-demo’s gold. We hebben ons best gedaan om de demonstraties van veelal individuele technologie aan te vullen met attracties voor een groot publiek. Dat kan en moet dus nog beter. Weet alvast dat we je feedback zeer ter harte nemen en zullen verwerken in een nog betere Bright Day volgend jaar. Beloofd.

Het was geweldig om jullie allemaal te ontmoeten en te spreken. Eén ontmoeting in het bijzonder zal ik zelf niet snel vergeten. Een van de ontwerpers die we hadden uitgenodigd voor het Dutch Design Week-paviljoen op Bright Day was Frederik Deschuytter die net met een prachtig project cum laude is afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven. Hij vertelde me dat hij jaren geleden via Bright Magazine in aanraking was gekomen met die hoogaangeschreven opleiding. En nu stond hij als DAE-alumnus met zijn eigen project op Bright Day. De cirkel is rond.

Namens de hele crew wil ik alle bezoekers, deelnemers en partners bedanken voor een grandioos Bright Day-weekend. We hebben van jullie genoten. Houd Bright.nl in de gaten voor aankondigingen rond Bright Day 2017.