Bright Day

#BrightDay: winnaars VR-loting en meer sprekers

3 november 2016 18:01

Nog meer nieuwe sprekers, meer VR en de winnaars van onze VR- en Hololens-loting in de Bright Day-update van vandaag.

Sprekers: winnaars Accenture Innovation Awards

De nieuwste toevoeging aan ons sprekersprogramma zijn drie winnaars van de Accenture Innovation Awards. Veelbelovende startups die unieke en baanbrekende nieuwe ontwikkelingen maken. Onze favorieten zijn 3Daboutme, Solarus en SoilCares.

Zaterdag en zondag spreekt Angelique van Helvoort over de SoilCares Scanner. Met die kleine en handzame scanner met infrarood kunnen boeren sensorbodemparameters makkelijk controleren. Daardoor kunnen ze met behulp van gepersonaliseerde bemestingsadviezen hun opbrengsten drastisch verhogen en kan het wereldwijde voedseltekort worden overbrugd.

Zaterdag spreekt ook Geerd Schlangen van Solarus. Dat bedrijf maakt de Solarus PowerCollector, een zonnecollector die zonne-energie omzet in zowel elektriciteit als warmte met een efficiëntie tot 70 procent. Dat is drie tot vier keer meer dan een traditioneel fotovoltaïsch zonnepaneel, dat in het beste geval slechts 20 procent van de zonne-energie omzet in elektriciteit. De Solarus PowerCollector neemt ook 55 procent van de binnenkomende warmte op, wat zorgt voor het verminderen van traditioneel verwarmingverbruik.

Namens 3Daboutme spreekt Joost Alferink op zondag. Zijn bedrijf belooft online kleding kopen stukken makkelijker te maken. Want hoe makkelijk je ook kan betalen en hoe snel het ook bezorgd wordt, pas als je kleding of schoenen hebt weet je of het past. Zonde van de tijd, de moeite en het geld, en dus heeft 3Daboutme een handige oplossing bedacht. Met de app van het bedrijf kun je een 3D-scan van je voeten maken. Die scan wordt naast een database van gemeten schoenen gelegd, zodat je van die schoenen altijd de juiste maat bestelt. De dienst werkt al met de merken Men At Work, Omoda en Vans.

De winnaars van de Accenture Innovation Awards spreken op zaterdag en zondag tussen 12:15 en 12:45 uur, waarbij er ook ruimte is voor vragen van het publiek.

Genomineerden Bright VR Awards

Ook te beleven tijdens Bright Day: een flink aantal van de genomineerden van de Bright VR Awards. Vrijdagavond worden de winnaars bekend gemaakt, maar we weten één ding zeker: alle genomineerden zijn ontzettend intrukwekkend.

Kom bijvoorbeeld in de VR-bioscoop kijken naar de prachtige Nederlandse VR-film Night Fall van &samhoud media . Gemaakt in samenwerking met theater Nationale Opera & Ballet is het de eerste balletuitvoering in virtual reality; erg indrukwekkend.

Of beleef met educatieve game 3D Tripping van The Virtual Dutch Men hoe eng het eigenlijk is om met drank of drugs op achter het stuur te zitten. Het indringende Amani dat Wemersive voor Terre Des Hommes maakte vertelt ondertussen het verhaal van de 12-jarige Amani die als kindslaaf werkte.

In Pillow’s Willow manipuleer je met VR-handschoenen een magische wereld. Of probeer Corpus VR, een medische toepassing die patiënten die moeten revalideren in een virtuele wereld plaatst, om het trainen leuker te maken en pijn en angst te onderdrukken.

En zo hebben we nog vijf indrukwekkende VR-experiences, van virtuele manier om je toekomstige koophuis te bekijken tot een blik in de vrachtwagens vol vluchtelingen bij Calais. Voor ieder wat wils en allemaal even bijzonder.

Prijswinnaars Bright VR Awards

De winnaar van twee VIP-kaarten voor de Bright VR Awards is Naud CK, gefeliciteerd! De winnaar van de StukTV-prijsvraag is G Bongaarts; proficiat, je krijgt een Samsung Level On Bluetooth Pro Headset!

Winnaars loting Hololens en VRisb

We maken vandaag ook bekend wie onze loting heeft gewonnen voor demo’s met de Microsoft Hololens en het VRisb virtual reality-pak. Door beperkte plaatsen bij de demo’s hebben we een loting gedaan; voor wie niet is ingeloot heeft het helaas ook weinig zin om in de rij te gaan staan. Behalve bij de Hololens demo, daar zijn 's ochtends tussen 10-13:00 'inloopuren'. Oh, en hoewel VRisb met vijf man per uur aardig vol zit, is er als alles meezit nog wel een kansje dat je het VR-pak toch nog kan proberen; kijk de standhouder vooral lief aan. Winnaars die hun naam hieronder zien staan, kunnen zich op de betreffende dag bij de stand melden, de standhouders hebben de lijst met winnaars ook en zullen die verwelkomen.

Winnaars Hololens

Zaterdag 5 november tussen 13:00 en 17:00

Bas Stevens
Maarten van der Zwaan
Caryl Stuffertz
Lars van der Voet
Bart Haenen
Ruud Brok
Rick Cents
Odin Janse
Jarnold Otten
Michel Franken
Martijn Koenis
Edward Verweij
Raymond Vink
Rients Bruinsma
Fascha Rahamat
Martijn Hooimeijer
Shirley van den Doren
Wesley Claessens
Michael de Leeuw
Marcha Pieters
Jan Retel Helmrich
Dies Sinke
Sjeng Schalkwijk
Rob Schalkwijk

Zondag 6 november tussen 13:00 en 17:00

Bart Swart
Jos Berkien
Dominique van Mil
Jasper Krap
Bas Gibbels
René Cazemier van den Berg
Carla Bellaard
Fonz van der Linden
Britt Lieferink
Elwin Tuit
Wesley van Pinxteren
Sander de Laat
Bart van Hattum
Vitas Kersbergen
Hanny Bisschop
Mats Moolhuizen
Peter Moolhuizen
Judith Sporken
Vincent Feis
Hans Wiggerman
Dion Klok
Marcel Klok
Steven Wagemaker
Duncan Wagemaker

Winnaars VRisb

Zaterdag 5 november

10:00–11:00

Alison Schalkwijk
Ferry Schoenmakers
Joël Middelkoop
Martijn Koenis
Z. Elderen

11:00–12:00

Caryl Stuffertz
Jeroen van der Burg
Sigrid Baars
Sjoerd van Hout
Tom Sinke

12:00–13:00

Aaron Bakx
Eelke Kalberg
Michael de Leeuw
PJ Broekman
Rick de Leeuw

13:00–14:00

Arjan Huizer
Bernard van Lenthe
Mireille vd Wegen
Marcel Postma
Teun van Bommel

14:00–15:00

Bob Lokerse
Luc Hermkens
Peter Kraaijenoord
Ruud Spork
Sjors Metz

15:00–16:00

Antoon van Rossum
Lars van der Voet
Mark Hickey
Michel Franken
Sjeke Berends

16:00–17:00

Quincy Kraaijenoord
Rick Cents
Di Weerd
Edward Verweij
Sander Kalberg

Zondag 6 november

10:00–11:00

Denim van der Linden
Elwin Tuit
Esmee Helmes
Mats Moolhuizen
Vitas Kersbergen

11:00–12:00

Dion Klok
Mats Meel
Patryk Zwart
Steven Wagemaker
Stijn Harks

12:00–13:00

Carla Bellaard
Marcel Klok
Monique Alvares
Stefan Breedt
Bas Gibbels

13:00–14:00

Hanny Bisschop
Henk van den Bos
Kevin Breedt
Mariska Bean
Thomas Weekamp

14:00–15:00

Fons de Vogel
Frits Tacx
Edwin Assink
Marcel van der Weel
J van Haaften

15:00–16:00

Edgar de Graaf
E van Geene
Bart Woudstra
Melvin Schoenmaker
Ine Woudstra

16:00–17:00

Dennis Appleyard
Jari Tacx
Mark Weekamp
Bernard Reinink
Falco Breed

N.B.: enkele deelnemers die zowel op zaterdag als op zondag om 14:00 uur VRisb wilden proberen, zijn een uurtje opgeschoven om zoveel mogelijk mensen plaats te bieden.

Bright Day 2016 vindt plaats op zaterdag 5 en zondag 6 november tussen 10:00 en 17:00 uur in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Meer informatie, prijsvragen voor de laatste beschikbare kaarten en meer vindt je op day.bright.nl en op Facebook. Tot dan!

Lees ook onze eerdere updates over Bright Day