Bright Day

#BrightDay: Samsung Gear S3, drone-races en Bright TV

1 november 2016 14:01

Tijdens Bright Day biedt Samsung de woonkamer van het futuristische heden en race je mee met hele snelle drones.

Dit weekend is het zover! De komende dagen beginnen we aan de opbouw van Bright Day, zodat iedereen zaterdag en zondag los kan in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Eén van de grootste stands waar je tijdens Bright Day terecht kan is net als vorig jaar die van hoofdsponsor Samsung. Er is dit keer meer te beleven dan ooit.

Zo kun je de nieuwe Gear S3 uitproberen, de nieuwe stijlvolle smartwatch van Samsung die pas eind november verkrijgbaar is. Ook is er veel virtual reality: een 360 graden VR-cinema met twaalf stoelen en ook nog eens twee Icaros-stoelen. Op die bijzondere stoel lig je horizontaal en kan je met een Samsung Gear VR op je neus in virtual reality alle kanten op vliegen.

Miniatuurvoorbeeld

Daarnaast bekijk je bij Samsung de meest futuristische woonkamer die je nu al in huis kan halen, compleet met robotstofzuiger, slimme koelkast, de nieuwe Samsung Dolby Atmos-speakers en 88 inch Ultra HD tv. Samsung biedt op Bright Day ook een handige app, waarmee je kan beslissen welk formaat tv het best in jouw huis past.

Drone-races

Met drones kun je niet alleen prachtige foto’s van steden en idyllische filmpjes van de kustlijn maken, je kan er ook ontzettend hard mee racen. Tijdens Bright Day kun je dat beleven bij de dronerace van Formula FPV. Het FPV in de naam van de Nederlandse drone-race-organisator staat voor first person view; de racers zien met een VR-bril op precies waar hun drones met ruim 100 km/u vliegen. Dit zijn ook niet zomaar drones die je in de winkel koopt, maar speciaal gebouwde, vederlichte modellen gemaakt voor snelheid.

Miniatuurvoorbeeld

Tijdens Bright Day kan je de razendsnelle drones op het circuit bij de Werkspoorkathedraal niet alleen in actie zien, je kan ook zelf meevliegen met de acht aanwezige piloten. En voordat je alvast je eigen drone inpakt: het meevliegen gaat via de VR-bril. Zo beleef je live hoe een drone-piloot zich voelt. Eigen drones kunnen we helaas niet toestaan, dat zou met zoveel publiek alleen maar gevaarlijk zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Bright TV

Tijdens Bright Day is het voltallige team van Bright TV natuurlijk ook aanwezig. Erwin, Merijn, Miriam, Bram en David zijn te vinden op het podium, tussen de bezoekers en ook op onze eigen stand. Tijdens Bright Day nemen we natuurlijk ook een aflevering van Bright TV op, dus het zou zomaar eens kunnen dat je jezelf de maandag na Bright Day terugziet in Bright TV om 21:30 uur op RTL Z.

Bright Day 2016 vindt plaats op zaterdag 5 en zondag 6 november tussen 10:00 en 17:00 uur in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Voor meer informatie, prijsvragen voor de laatste beschikbare kaarten en meer: day.bright.nl en Facebook. Tot dan!

Lees ook onze eerdere updates over Bright Day