Bright Day

#BrightDay: 3D-geprinte brug en de Sint Surprise Show

29 oktober 2016 18:21

Het printen van een volledige brug, tekenen in 3D en de Sint Surprise Show. Allemaal op Bright Day over ruim een week.

Het Nederlandse MX3D brengt 3D-printen naar een hoger niveau. Wat zeg ik: een astronomisch niveau. Terwijl je thuis net een actiefiguurtje kan uitprinten, laat deze Amsterdamse studio met robotische 3D-printers een volledige, functionele brug verrijzen. Die brug wordt nu in de werkplaats van MX3D uitgeprint door een smeltende, lassende robot en wordt volgend jaar over de gracht van de Oudezijds Achterburgwal op de Wallen in Amsterdam geplaatst. Dat levert ten eerste een brug met een uniek design op: 3D-printers kunnen vormen maken die je op geen enkele andere manier tot stand krijgt. Maar het is ook innovatie op het scherpst van de snede.

Technisch directeur van MX3D, Tim Geurtjens, komt tijdens Bright Day op 5 en 6 november vertellen hoe zijn bedrijf het flikt om op deze schaal te 3D-printen. Want het meest opzienbarende aan de techniek van het bedrijf is dat de robots zich voortbewegen over de brug die ze zelf printen. Het resultaat zit niet meer gevangen in een doos zoals bij de traditionele 3D-printer, maar kan werkelijk alle kanten op.

Sint Surprise Show

Bright Day begint precies een maand voor pakjesavond en dat is een mooi moment om alvast na te gaan denken over je surprise. In de Bright Kids Corner houdt TU Delft-wetenschapper slash knutselkoning Rolf Hut zijn Sint Surprise Show.

Rolf leert ouders, kinderen en iedereen daar tussenin hoe je op de leukste manier de gaafste en meest imponerende surprise maakt. Laat je dit jaar eens niet verrassen door op het laatste moment met wat lijm en papier iets in elkaar te draaien, maar verras een ander met een prachtige surprise.

3D-tekenen bij Wacom

Wacom is al sinds jaar en dag de bekendste maker van tekentablets voor zowel consumenten als professionals. Tijdens Bright Day probeer je op de stand van Wacom alles vande nieuwste professionele Wacom MobileStudio Pro tot de nieuwe Bamboo-tekentablets voor instappers.

De Wacom MobileStudio Pro verschijnt in november en laat gebruikers in 2D-, 3D- en CAD-software tekenen, De 13 en 16 inch tekentablets hebben schermen met 2,5K en 4K-resolutoe, Nvidia Quadro M600M processor en bieden 8.192 drukniveau's. Daarmee teken je digitaal met ongeëvenaarde precisie.

Bright Day 2016 vindt plaats op zaterdag 5 en zondag 6 november tussen 10:00 en 17:00 uur in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. De normale kaarten zijn uitverkocht. Kijk voor winacties voor de allerlaatste kaarten op de Facebook-pagina van Bright Day. Tot dan!

Lees ook onze eerdere updates over Bright Day