Bright Day

#BrightDay: Transport van de toekomst en vliegen in VR

24 oktober 2016 20:05

Leer tijdens Bright Day alles over de Hyperloop-inzending van de TU Delft, vlieg in VR en zie live hoe filmmagie wordt gemaakt.

We roepen altijd dat je de toekomst tijdens Bright Day kunt beleven. Dat geldt zeker voor de uitverkochte editie op 5 en 6 november, waar Tim Houter komt spreken, teamleider van Delft Hyperloop. In Delft werkt een groep studenten aan een ontwerp voor de futuristische trein die door SpaceX- en Tesla-baas Elon Musk is bedacht. De 23-jarige student werktuigbouwkunde en zijn team zijn één van de grote kanshebbers bij de Hyperloop Pod Competition die eind januari in de VS wordt gehouden.

De capsule van Hyperloop Delft is vorige week naar de VS verscheept, en wordt over drie maanden in een testbuis van anderhalve kilometer op de proef gesteld. Hoewel de capsule in een lange buis de Hyperloop-topsnelheid van 1.200 km/u moet kunnen halen, wordt er in het testtraject geëxperimenteerd met een snelheid van 400 kilometer per uur. De test is de tweede fase van de competitie, in de eerste fase kwam het Delftse team al op de tweede plaats en kreeg het de prijs voor meest innovatieve ontwerp.

Tim Houter praat je tijdens Bright Day helemaal bij over de mogelijkheden die de Hyperloop in de toekomst biedt, en hoe zijn team het ontwerpen van de magnetische buistrein heeft aangepakt. Innovatie op het scherpst van de snede; mis dit niet!

Xsens motion tracking-pakken

Bekijk de gemiddelde film of speel de gemiddelde game en je kan er haast vanuit gaan dat er motion tracking in zit. Het Nederlandse Xsens is gespecialiseerd in die technologie waarmee je echte bewegingen naar animatie vertaalt, en is tijdens Bright Day aanwezig. Het bedrijf maakt de pakken en sensoren die bijvoorbeeld gebruikt zijn om in FIFA 17 de bewegingen van spelers en acteurs op te nemen.

Tijdens Bright Day zijn die motion tracking-pakken op de stand van Xsens te zien. Modellen dragen die pakken en je kan live zien hoe hun bewegingen door de computer worden vertaald naar 3D-animatie. Een exclusief kijkje achter de schermen bij één van de belangrijkste filmtechnieken van dit moment.

Birdly VR

In virtual reality kan je alles zijn en overal komen. Als Superman door lucht vliegen is dan geen enkel probleem. Tijdens Bright Day kan je dat doen op de installatie van Birdly: een geavanceerde ligplank waar je met een VR-bril op je hoofd en met je armen wijd op ligt.

Miniatuurvoorbeeld

Vervolgens kun je in alle vrijheid door een virtuele stad vliegen. Met je armen geef je aan waar je heen wil, en Birdly kantelt realistisch mee, synchroon met de beelden op de bril. Een ventilator voorop het apparaat maakt de beleving helemaal compleet.

Naast Birdly hebben we tijdens Bright Day nog tal van VR-ervaringen, onder meer PlayStation VR en de draaiende Whiplash VR-stoelen. Veruit de meeste attracties zoals Birdly zijn gewoon vrij te bezoeken, voor exclusieve demo’s met een VR-pak of de Hololens moet je je inschrijven.

Bright Day 2016 vindt plaats op zaterdag 5 en zondag 6 november tussen 10:00 en 17:00 uur in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Meer informatie vind je op day.bright.nl en hou Facebook in de gaten voor de laatste winacties voor kaarten.

Lees ook onze eerdere updates over Bright Day