Bright Day

#BrightDay: 'Back to 2015' en 3D-selfies

14 oktober 2015 00:01

<p><strong>We hebben weer een lekkere update voor je over de line-up van Bright Day op za 21 november.</strong></p>&#13;

De vijfde editie van ons jaarlijkse tech fest Bright Day is op zaterdag 21 november. Cutting edge gadgets, 'state of the art' design en inspirerende innovators. Je maakt het allemaal mee op Bright Day: een dag vol vernieuwing voor nieuwsgierig Nederland.

Bestel je Bright Day tickets

Lees ook de vorige updates over Bright Day:
Biohacking en doe-het-zelf hologrammen
Hoverboards en smart sneakers

Het thema van Bright Day is Back to the Future. In deel 2 van die filmtrilogie bezoekt Marty McFly de toekomst in het jaar 2015. Dat is het nu. Welke van de voorspellingen zijn uitgekomen en hoe kwamen de filmmakers in 1985 tot hun ideeën? De jonge televisiemakers Tom Roes en Thomas Hogeling trokken met twee vrienden voor 3Lab naar Los Angeles om de sporen op te zoeken die de films hebben nagelaten. Op 21 oktober wordt op NPO3Lab.nl hun documentaire Back to 2015 uitgezonden. Een maand later, op 21 november, zijn ze te gast op Bright Day waar ze hun avontuur navertellen en exclusief materiaal vertonen. "Great Scott!"

Ook van de partij is Intel. Wat ik gaaf vind aan 's werelds grootste chipfabrikant is dat het anders dan grote techbedrijven niet bang is om het experiment op te zoeken en te spelen met de technologieën van de toekomst. Zo zal Intel tijdens Bright Day je kennis laten maken met de RealSense-technologie, met complete pc's ter grootte van een usb-stick, met drones uitgerust met 3D-camera's en zelfs een koffiemachine die een gepersonaliseerd kopje koffie zet dat precies past bij hoe jij je voelt. Gebruik je melk en suiker?

Gezien het succes van de 3D-scans op de vorige Bright Day hebben we de capaciteit voor dit jaar uitgebreid. Naast Hip3D kun je ook bij Shapeways een 3D-selfie laten maken. Op Bright Day ben je in no-time gescand en laat je je mailadres achter. Achteraf kies je online de maat en het materiaal uit en je 3D-selfie wordt thuisgestuurd. De gemiddelde prijs bij Shapeways is 59 euro. Bestel je je selfie in de week na Bright Day, dan krijg je een coupon voor tien euro voor je volgende order.

De Whizkids Corner (hallo CodeWeek!) op Bright Day wordt ook dit jaar aangestuurd door kidstech-kenner Astrid Poot. De eerste kits voor de kids druppelen al binnen, zoals het waanzinnige WeDo dat Lego speciaal voor scholen heeft ontwikkeld. En Primo’s Cubetto, ook zo'n tof pakket dat kids spelenderwijs kennis laat maken met technologie en programmeren.

Last but not least vandaag: de Uitpakparty XL met David Lemereis en assistent Rutger Otto. Alle bijzondere nieuwe tech en gear komen voorbij in deze live gadgetshow met aansluitend de hands-on sessie voor het publiek. We hebben in de ronde Gashouder een grote taartpunt gereserveerd voor de sprekers en de Uitpakparty met 300 stoelen. Het volledige programma staat spoedig online op day.bright.nl en er volgt nog een aparte update met alle gadgets in de Uitpakparty XL. Stay tuned.

Bestel je Bright Day tickets

Bright Day vindt plaats op zaterdag 21 november tussen 10:00 en 17:00 in de Gashouder op het Westergasfabriek-terrein in Amsterdam. Meer informatie vind je op day.bright.nl en Facebook. NB: Tickets kosten 10 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee.

Lees ook de vorige updates over Bright Day:

Biohacking en doe-het-zelf hologrammen

Hoverboards en smart sneakers