Bright Day 2018

Ervaar het vervoer van de toekomst op Bright Day

22 oktober 2018 10:51

Tijdens techfestival Bright Day eind november zie je de toekomst van duurzame voertuigen op alle gebieden.

Koop je kaarten voor Bright Day 2018

Hoe komen we in de toekomst van A naar B? We willen van fossiele brandstoffen af en ons op een duurzame maar ook snelle en fijne manier verplaatsen. Op techfestival Bright Day, op 24 en 25 november in de Expo Haarlemmermeer, zie je Future Mobility in al zijn facetten.

Blijf je in de toekomst bijvoorbeeld op je fiets door de stad reizen? Duurzaam, maar een plekje vinden is steeds moeilijker en hij mag in de spits niet mee in de trein. Voor korte stukjes zijn wij fan van het elektrische skateboard. Op Bright Day is Voltaboards aanwezig, de grootste specialist van elektrische skateboards in Nederland. Voltaboards verkoopt skateboards van verschillende merken, die je tijdens Bright Day kunt proberen.

Fietsen met 120 km/u

Toch meer van het fietsen? Kom dan de VeloX-fiets van het Human Power Team van de TU Delft en de VU Amsterdam bekijken. De snelste fiets die je ooit gezien hebt: een aerodynamische ligfiets die puur op spierkracht ruim 120 kilometer per uur moet kunnen rijden. Hoe dat voelt, kun je meemaken in de VeloX VR Experience. Leden van het team zijn aanwezig. Stel ze vragen en wens ze succes: volgend jaar willen ze met de VeloX het wereldsnelheidsrecord voor vrouwen aanvallen.

Elektrisch éénpersoonsvoertuig

Ook de Nederlanders van EV Mobility hebben met zijn voertuig LEF ingezet op aërodynamica. Het elektrische éénpersoonsvoertuig heeft een gestroomlijnde body, is gemaakt van recyclebaar plastic, en rijdt daardoor zuinig.

LEF haalt 25 kilometer per uur en heeft een actieradius tot wel 90 kilometer. Er is ruimte voor bagage en je zit nog droog ook. Nice.

Voertuigen voor iedereen

Kom ook kijken naar Stella Vie, de gezinsauto op zonne-energie van het Solar Team Eindhoven. Die ken je misschien van hun snelheidsrecords met zulke zonne-auto's, maar ze werken nu aan de meest efficiënte gezinsauto ooit.

Maar ook voertuigen voor mensen met een beperking worden steeds beter en veelzijdiger. Aanschouw tijdens Bright Day de Scoozy, met recht de scootmobiel van de toekomst. Hij remt zelfstandig, trekt soepel op en komt dankzij zijn grote, onafhankelijk verende wielen met vierwielaandrijving overal waar je wilt. Kleine draaicirkel, actieradius tot 100 kilometer en dankzij de slimme joystick zit je niet achter een stuurtje verscholen.

Tesla

De bekendste maker van elektrische voertuigen is er tijdens Bright Day ook bij: Tesla. Kom de Model S en Model X van alle kanten bekijken en leer hoe Tesla niet alleen duurzame auto's maakt, maar ook kijkt naar hoe die auto's in de toekomst zelfrijdend en daarmee veel beter deelbaar worden.

Ga voor tickets en meer informatie naar www.brightday.nl.

Volg de updates over Bright Day

Op de hoogte blijven over Bright Day? Like Bright op Facebook of volg de eventpagina.