Samsung op Bright Day 2018
Samsung op Bright Day 2018
Van onze partner

Eerste 8K-tv van Samsung op Bright Day: 'Indrukwekkend'

1 december 2018 14:50

"Het ziet er fantastisch uit." Bezoekers van Bright Day bekeken de eerste 8K QLED TV van Samsung. Dat superscherpe scherm moest je van dichtbij gezien hebben.

Samsung liet tijdens techfestival Bright Day vorig weekend zijn nieuwste innovaties zien, met als hoogtepunt de eerste 8K QLED TV. Deze televisie heeft een vier keer hogere resolutie dan 4K en zelfs zestien keer hoger dan full-hd. Alsof je door een raam kijkt: dit moet je zien om het te geloven.

Veel van de 22.500 bezoekers deden dan ook een paar stapjes naar voren om de superscherpe 8K QLED TV met 33 miljoen pixels nog eens goed van dichtbij te bekijken. "Je zou dit maar in je huiskamer hebben staan." 

Bezoekers konden ook bij de stand van Samsung met de QLED 8K TV op de foto: Samsung had allerlei voorwerpen meegenomen om de realistische achtergrond helemaal af te maken. De foto kregen bezoekers ingelijst mee naar huis.

The Frame en gaming

Ook te zien op Bright Day was de nieuwe versie van The Frame, de tv van Samsung die zich vermomt als schilderij: een houten of stalen lijst en een collectie kunst op het scherm als de tv 'uit' staat. Bij de stand van Samsung was een karikaturist aanwezig, die op de Galaxy Note 9 live een karikatuur van bezoekers tekende, die op The Frame te zien was.

Bij de stand van Samsung was ook de speciale gamemodus van de QLED TV's te testen door met de game F1 2018 een potje te racen in een racestoel. Ook was Fortnite te spelen op het grote super-amoledscherm van de Samsung Galaxy Note 9.

Connected Living

Tijdens Bright Day - het grootste techfestival van Nederland - vertelde Samsung ook zijn visie op je smart home. Steeds meer apparaten worden immers slimmer, maar je hebt pas echt een smart home als alles ook met elkaar kan communiceren. Samsung regelt dat met zijn SmartThings-app, waarmee je bijvoorbeeld via je slimme koelkast ziet wat je nog op voorraad hebt of je wasmachine vanaf een afstand kan aanzetten.