Terugblik op Bright Day: hét techfestival van Nederland

Foto: Foris Heuer

Bright Day 2018

Terugblik op Bright Day: hét techfestival van Nederland

01-12-2018 20:19 Laatste update: 07-01-2019 18:33

Bright-hoofdredacteur Erwin van der Zande blikt terug op Bright Day 2018, het grootste techfestival van Nederland.

Best. Bright. Day. Ever. Dat klinkt makkelijk gezegd, maar het was echt de beste editie van Bright Day tot dusver. Ruim 22.500 duizend bezoekers kregen een uitgebalanceerd techfestival voorgeschoteld, met vermaak en verbazing voor jong en oud.

De nieuwe locatie, de Expo Haarlemmermeer, is ook heel goed bevallen. Een fraaie, lichte hal met een van de grootste daken bedekt met zonnepanelen in Europa.

Ik ben regelmatig gevraagd naar m’n favoriete onderdelen op Bright Day. Dat was dit jaar nagenoeg onmogelijk. We hadden mooie optredens van robot Sophia, ontwerper Daan Roosegaarde en Fortnite-YouTuber Royalistiq. Je kon de nieuwste elektrische voertuigen testen. De televisie van de toekomst met je eigen ogen zien bij Samsung en je oude Snake-skills ophalen bij Nokia Mobile. En wat te denken van Defensie dat overtuigend liet zien hoe belangrijk technologie is geworden in het bewaren en bewaken van de vrede. Ik kan zo nog wel even doorgaan.

Namens de hele Bright-crew bedank ik de collega’s van RTL Live Entertainment en de kordate krachten van Fjuze voor een grandioos Bright Day-weekend.

Het allermooist waren de blikken op de gezichten van de bezoekers. De fonkels in de ogen. De nieuwsgierigheid. Ik heb menig rondje gelopen, alleen maar om al jullie gezichten te zien. Schitterend. Hopelijk tot volgend jaar!

Gelukkig hebben we de foto’s en de video’s nog.

Aftermovie: dit was Bright Day 2018

In gesprek met robot Sophia

Getest op Bright Day: stoere e-bike Super 73

Live vanaf Bright Day: e-boards en e-steps

Like Bright op Facebook om op de hoogte te blijven van onze volgende events.

En vergeet je niet te abonneren op ons YouTube-kanaal.