Veelgestelde vragen over Bright Day 2017
Bright Day

Veelgestelde vragen over Bright Day 2017

vrijdag 16 juni 2017 09:00

De kaartverkoop gaat hard, maar we krijgen ook veel vragen. Erwin geeft antwoord op de meestgestelde.

Update 27-6: YouTube-sterren Casey Neistat en Simone Giertz naar Bright Day

Een week geleden is de kaartverkoop gestart voor Bright Day 2017. De zevende editie van hét techfest van Nederland vindt plaats op zaterdag 18 en zondag 19 november in de Jaarbeurs te Utrecht, met op maandag 20 november aansluitend de eerste Bright College Day. E-sports, virtual en mixed reality, droneracing, smart home gear, lightsabers bouwen en heul veul gadgets, er staat je een dag vol vernieuwing te wachten.


Bright Day wordt ook dit jaar weer bigger, better en brighter. Daarvoor hebben we enkele wijzigingen aangebracht in de opzet. Daar gaan ook prompt de meeste vragen over die we binnenkregen.

Waarom kan ik alleen een kaartje kopen voor een halve dag en niet een hele dag?
Om je Bright Day bezoek te optimaliseren introduceren we twee ‘flights’ op de zaterdag en zondag, opgedeeld in een ochtend- en een middagprogramma. Het programma is in elke flight identiek en duurt vier uur; de ochtend is van 09:00 tot 13:00, de middag van 14:00 tot 18:00. Vier uur is een half uur langer dan de gemiddelde tijdsduur van een bezoek bij eerdere edities van Bright Day. In dat tijdsbestek kunnen we het best garanderen dat je volop van het programma zult genieten. Zo kunnen wij bovendien veel bezoekers bedienen zonder dat het event te massaal wordt. Je bent uiteraard vrij om voor verscheidene flights een ticket te bestellen, maar geloof ons: aan het bezoek van één flight valt al heel veel te beleven.

Is het programma elke flight identiek?
Ja, op één uitzondering na: de hoofdsprekers. Elke dag heeft zijn eigen headliner. Op zaterdag Simone Giertz, op zondag Casey Neistat. Simone Giertz, 'the queen of shitty robots', is bekend vanwege haar rare zelfgemaakte robots, en droge humor. Casey Neistat is een van de beroemdste vloggers ter wereld. De rest van het sprekersprogramma met onder meer de Bright Uitpakparty door David Lemereis is elke dag en flight dezelfde.


Wat is jullie leeftijdadvies?
Iedereen is welkom maar Bright Day is vooral tof vanaf 8 jaar. Voor de bezoekers in leeftijdscategorie 8 tot 12 jaar hebben wij het Bright Kids-programma, waar ze dit jaar zelf een lightsaber kunnen bouwen! Let op, bezoekers onder de 16 jaar dienen op het event onder begeleiding van een volwassene te vallen. Voor de Bright College Day op maandag 20 november is ons leeftijdsadvies 16 jaar en ouder. Op Bright (College) Day wordt geen alcohol geschonken.

Eh, mag 12+ ook lightsabers bouwen?
Tuurlijk!

Zitten er servicekosten op de tickets?
Een kaartje voor kinderen tot en met 12 jaar kost 10 euro, voor volwassen 19,50. Daar komen nog servicekosten bij. Gelukkig hebben we die tot een minimum weten terug te brengen: 1,50 euro per kaartje. NB: Kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis mee naar binnen.

Die Bright College Day, wasda?
Voor het eerst organiseren we dit jaar een extra Bright Day speciaal voor scholieren en studenten uit het hoger onderwijs. Het programma is grotendeels identiek aan de reguliere Bright Day en de dag heeft ook een eigen hoofdspreker. We leggen alleen andere accenten rond tech en toekomst. Bright College Day is op maandag 20 november tussen 10:00 en 14:00, eveneens in de Jaarbeurs. Kaartverkoop verloopt direct aan scholen en opleidingen. Geïnteresseerden kunnen een aanvraag voor meer informatie indienen.

Check ook de Bright Day-site voor praktische informatie en laat ons op Facebook weten of je komt. Vinden we leuk.

De bedenker en hoofdredacteur van Bright. Erwin heeft een zwak voor tech, een oog voor design en een neus voor trends. Hij woont in Amsterdam samen met vijf vrouwen: zijn vriendin, hun dochters en twee poezen.

Nieuwsbrief