Bright Kids

Met dit boek maak je zelf muzikaal speelgoed

17 januari 2018 13:41

Papier Machine is een boek vol prachtig ontworpen elektronisch muzikaal speelgoed dat je zelf in elkaar zet.

Hoe werkt de elektronica in onze apparaten? Veel gadgets zijn hermetisch afgesloten en dus zien we steeds minder van de opzienbarende binnenkant. Zonde, vonden drie Franse ontwerpers. En dus maakten ze Papier Machine, een serie interactieve boeken die gebruikers zelf elektronisch speelgoed in elkaar laat knutselen.

De fraai ontworpen pagina's zijn gedrukt met zilveren inkt, waardoor ze met een klein batterijtje en een speakertje veranderen in simpele apparaten. Er zijn geen geschreven instructies, en alle onderdelen zijn al gevouwen en zo uit de pagina's te drukken. Met een potlood kun je de elektronische circuits aan elkaar tekenen en zo zien wat die verandering doet voor bijvoorbeeld de toonhoogte van een apparaat.

Pianootje of spookje

Je kan een klein pianootje maken en een spookje dat muziek maakt als je tegen zijn onderkant blaast. Met een klein stalen kogeltje zie je hoe een gyroscoop werkt en kun je een balans bouwen die laat horen hoe hij wiebelt. Interactief speelgoed, dat het onzichtbare van elektronica op een nieuwe manier zichtbaar maakt.

Papier Machine is vanaf 40 euro te bestellen op Kickstarter en wordt in juli geleverd. Het streefbedrag van 45.000 euro is al bijna binnen met nog ruim een maand te gaan. Als het een succes wordt, willen de makers nog meer edities van Papier Machine uitbrengen.

De Bright-app is vernieuwd

Onze app heeft een update gekregen. Download hem voor iOS of Android