Bright Kids

Apple: meer controlefuncties voor ouders op iPhone

9 januari 2018 15:01

Apple wil ouders nieuwe mogelijkheden gaan bieden om te controleren hoe hun kroost gebruikmaakt van smartphones.

Apple stelt ouders nu al in staat om te bepalen wat kinderen op iPhones kunnen doen. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om de toegang tot apps, websites en e-books maar ook om datagebruik. "Voor de toekomst hebben we nieuwe functionaliteiten en verbeteringen gepland", aldus een woordvoerster van Apple tegenover Bloomberg.

Het bedrijf kondigt de nieuwe functionaliteiten aan nadat twee grote aandeelhouders op 6 januari aan de bel trokken over de vermeende gevaren van de iPhone voor kinderen. Aandeelhouders Jana Partners en California State Teachers Retirement System, die samen voor ongeveer 2 miljard dollar aandelen Apple bezitten, pleitten voor extra maatregelen waarmee ouders de toegang tot de smartphone kunnen beperken.

De twee aandeelhouders maken zich zorgen over de gevolgen die intensief smartphone-gebruik heeft op kinderen. Apple-oprichter Steve Jobs stond ook niet toe dat zijn kinderen gebruikmaakten van de iPad. We hebben thuis strenge regels voor het gebruik van technologie", vertelde Jobs in 2010 aan New York Times-verslaggever Nick Bilton.

Bekijk ook onze tips voor het beperken van de internettijd van kinderen:

Subscribe op ons YouTube-kanaal voor meer video's