Bright Kids

Video: spelend leren programmeren met Micro:bit

20 oktober 2017 13:55

Met het mini-computertje Micro:bit leren kinderen op 474 Nederlandse scholen programmeren. Miriam nam een kijkje bij een van die scholen.

Onlangs ging Expeditie Micro:bit van start. Met dit lespakket leren kinderen spelenderwijs programmeren met de Micro:bit, een computertje dat werkt op batterijen, met programmeerbare knopjes en lampjes. De Britse omroep BBC lanceerde de Micro:bit vorig jaar, het Nederlandse project werd opgezet door de stichting FutureNL.

Miriam bezocht voor Bright een school in Delft die Micro:bit gebruikt in de lessen. "Kinderen gaan elkaar helpen en stellen kritische vragen. Ze gaan echt onderzoekend denken", vertelt onderwijzeres Caroline Boom. Bekijk de video:

De klas die Miriam bezocht was tijdens de speciale Micro:bit-ochtend bij Prowareness via een livestream te volgen voor alle deelnemende scholen. Ook de burgemeester van Delft Marja van Bijsterveldt en Microsoft Nederland-ceo Ernst-Jan Stigter waren aanwezig.

Micro:bit bij Conrad

Kinderen en ouders kunnen zelf aan de slag met de Micro-bit in de Maker Village van Conrad tijdens ons techfest Bright Day in Utrecht op 18 en 19 november. Micro:bit is een van de vier Conrad-makerspaces met workshops. Kijk voor het hele programma op de Bright Day-site.

Een Klooikoffer met onder andere de Micro:bit is te bestellen bij Conrad, en is vanaf eind oktober leverbaar. In samenwerking met Conrad.