Bright Kids

Auto van de toekomst: rijden op waterstof

9 oktober 2017 08:00

Yaro kijkt bij een van de eerste waterstoftankstations in Nederland en Joep ziet een waterstofauto, waarmee je ook je huis van stroom kan voorzien.

Joep, Yaro en Len onderzoeken in Generation Discover, mogelijk gemaakt door Shell, de technieken die de auto en de brandstof van de toekomst mogelijk maken. In deze uitzending staat waterstof centraal.

Yaro neemt een kijkje bij een waterstoftankstation in Helmond. Na minder dan 5 minuten tanken kun je met een waterstofauto 500 kilometer rijden. Momenteel zijn er nog maar twee waterstoftankstations in Nederland. Maar in Duitsland worden de komende zes jaar maar liefst 400 waterstoftankstations gebouwd.

Hoogleraar Ad van Wijk van de Technische Universiteit Delft verwacht dat er over enkele jaren ook genoeg tankstations voor waterstof in Nederland zullen zijn. Hij laat aan Joep een bijzondere waterstofauto zien, met een zogeheten 'power out'. De auto kan de met waterstof opgewekte elektriciteit ook teruggeven aan het elektriciteitsnet. Len toont tot slot zijn zelfgebouwde modelauto die op waterstof rijdt.

Generation Discover wordt mogelijk gemaakt door Shell