Bright Kids

Stormtrooper-robotje spreekt indringers aan

4 oktober 2017 14:01

Deze Stormtrooper-robot met gezichtsherkenning spreekt onbekende personen die je kamer binnenkomen aan.

Er waren al speelgoedrobotversies van Star Wars-robot R2-D2, BB-8 en de nieuwe BB-9E uit de aanstaande Star Wars-film, gemaakt door fabrikant Sphero. Een Stormtrooperrobot ontbrak nog, maar dankzij robotmaker UBtech bestaat die nu wel.

UBtech is bekend van zijn dansende mini-humanoids, maar de Stormtrooper heeft geen dansmoves in huis. Wel heeft hij gezichtsherkenning waarmee hij tot drie gezichten kan opslaan in zijn geheugen. Met spraakcommando’s kan de Stormtrooper de opdracht krijgen om tegen onbekende bezoekers die een ruimte binnenlopen iets te roepen. De Stormtrooper-robot kost 300 dollar en is vanaf november verkrijgbaar.

Beveiliging

UBTech is één van de robotbedrijven die onlangs onder vuur lagen vanwege de beveiliging van de apparaten. Een securitybedrijf had ontdekt dat de robots van onder meer UBTech makkelijk te hacken waren. Zo kon bijvoorbeeld ingesteld worden om gewapend met een schroevendraaier een tomaat te lijf te gaan. Hoe het met de beveiliging van deze nieuwe Stormtrooper zit, moet nog blijken.

Meer Star Wars

Bekijk ook onze vlog over de nieuwe grote Star Wars Identities-tentoonstelling in Utrecht:

Onlangs testten we meerdere Star Wars-gadgets die dit najaar op de markt komen: 

Volg ons YouTube-kanaal.

Check ook onze rubriek Bright Kids