Bright Kids

Robotje in de vorm van een pingpongbal: Sphero Mini

29 september 2017 17:59

De nieuwste versie van de rollende ronde Sphero-robot is de kleinste ooit: formaatje pingpongbal.

Sphero kwam in 2011 met zijn eerste product, de Sphero. Een rollende robot zo groot als een tennisbal die je met je telefoon of tablet kan besturen. Daarna verschenen onder meer versies in de vorm van BB-8 uit Star Wars, een bijdehante Spider-Man-robot en een verrassend realistische Lightning McQueen uit Pixar’s Cars.

Nu keert Sphero weer terug naar de basis, met een hele kleine versie van zijn robotbal. De Sphero Mini is zo groot als een pingpongbal en wordt bestuurd met een app voor Android en iOS. Er zijn vier manieren om het balletje over de tafel of de grond te laten rollen. De Joystick-besturing spreekt voor zich, net als Tilt waarbij je je telefoon kantelt om te sturen.

Nieuw is Face Drive, waarbij de app met gezichtsherkenning emoties aan richtingen koppelt. Lach om vooruit te gaan, frons voor achteruit, etc. Volgens Sphero gebeurt die gezichtsherkenning overigens op het toestel zelf, en krijgt het bedrijf de data niet in handen.

Met de Slingshot-besturing schiet je de bal weg door op het scherm van je telefoon aan een virtuele katapult te trekken. Ook is Sphero Mini met Java te programmeren, en kan het balletje ook worden gebruikt om spelletjes mee te besturen door er mee te draaien.

De Sphero Mini kost in de VS maar 50 dollar. Daarmee is het ook de goedkoopste Sphero tot nu toe.

Meer gadgets voor kinderen en educatieve tech vind je in onze rubriek Bright Kids