Bright Kids

Dit kinderboek over computers laat kids knutselen

7 juli 2017 18:13

Na het succesvolle boek Hello Ruby, een sprookje over programmeren, is er nu een nieuw kinderboek van Linda Liukas, over computers.

Liukas heeft met Ruby een nieuwe heldin gecreëerd. De schrijfster was al bekend als oprichter van Rail Girls, een wereldwijde community die jonge vrouwen over de hele wereld de basisprincipes van programmeren bijbrengt. Hello Ruby was een speels, eigentijds sprookje dat kinderen op speelse, verhalende wijze de beginselen van programmeren leert, en hoe die basisprincipes ook van toepassing zijn op alledaagse problemen en uitdagingen.

Nu is er de Nederlandse versie van haar tweede boek, opnieuw met het roodharige, leergierige meisje in de hoofdrol. In Hello Ruby: de grote reis door de computer verveelt Ruby zich en belandt ze in de binnenkant van de computer. Samen met de witte Muis gaan ze op onderzoek uit. Net als in het vorige boek zijn ook hier ook diverse spelletjes en knutselopdrachten te vinden waaronder 'Bouw een computer van papier', 'Ontwerp je eigen toetsenbord' en 'Doe de chip-sudoku'.

Vorig jaar interviewden wij Liukas in ons webmagazine Bright Ideas.

Miniatuurvoorbeeld