Bright Kids

Sony komt met 'robot-Lego'

26 juni 2017 16:38

Sony lanceert educatief programmeerspeelgoed. KOOV is een pakket bouwblokjes vol slimmigheden.

De markt voor speelgoedrobotjes komt op gang, met onder andere de Ozobot, Lego Mindstorms en Cozmo. Allemaal een beetje schatplichtig aan Sony's robothondje: Aibo. Met KOOV brengt Sony een pakket op de markt waar kinderen vanaf een jaar of acht robots mee kunnen bouwen en in beweging brengen door te programmeren. Er zijn sensoren, knoppen en nog veel meer om de robot van alles te laten doen.

Je kunt zelf aan de slag met een eigen idee of één van de lessen volgen. Met de KOOV-app wordt de robot in beweging gebracht. In het pakket zitten de bouwstenen voor de robots en een uitgebreide cursus waarmee je al spelend de basis leert van programmeren, robots en ontwerp.

In Japan en China zijn de pakketten al gewoon te koop, maar het uitrollen naar de rest van de wereld gebeurt wonderlijk genoeg via de crowdfundingsite Indiegogo. In eerste instantie is de VS aan de beurt, als dat succesvol verloopt zal Europa volgen.

Erg verfijnd ziet het pakket er niet uit, gezien er een los 'brein' is waar vanuit allerlei stekkertjes naar je creatie lopen. Vergelijkbaar met de controllerbrick van Lego Mindstorms.

Lees ook: Educatieve Apple-programmeerapp werkt ook met robots en drones

Check onze rubriek Bright Kids voor meer educatief speelgoed