Bright Kids

Educatieve Apple-programmeerapp werkt ook met robots en drones

3 juni 2017 18:09

Met Apples iPad-app Swift Playgrounds, waarmee je kunt leren programmeren, kun je nu ook robots, drones en muziekinstrumenten programmeren.

Er zijn diverse programmeer-apps voor kinderen en beginners en Swift Playgrounds is absoluut een van de leukste. De nieuwe uitbreiding stelt gebruikers in staat om verbinding te maken met Bluetooth-robots. Op deze manier kunnen kinderen diverse apparaten programmeren en besturen, zoals Lego Mindstorms EV3 phero SPRK+ en Parrot-drones. Swift Playgrounds versie 1.5 is vanaf maandag 5 juni als gratis download beschikbaar in de App Store.

“Meer dan een miljoen kinderen en volwassenen overal ter wereld leren nu al met Swift Playgrounds op een leuke en interactieve manier de basisbeginselen van het programmeren met Swift”, aldus Craig Federighi, Senior Vice President Software Engineering van Apple. “Nu kunnen ze de code die ze schrijven meteen zien en hun favoriete robots, drones en muziekinstrumenten rechtstreeks besturen."

Swift Playgrounds werkt vanaf 5 juni met Lego Mindstorms Education EV3, de robotbal Shero SPRK+, de Parrot-drones Mambo, Airborne en Rolling Spider, de Jimu Robot Meebot Kit van UBTech, de Dash-robot van Wonder Workshop en de aanraakgevoelige kubus Skoog.  

Miniatuurvoorbeeld