Beeld © Space Expo
Beeld © Space Expo
Bright Kids

Nederlandse musea in teken van Star Wars tijdens voorjaarsvakantie

20 februari 2017 14:11

Maak van de voorjaarsvakantie een Star Wars-vakantie met deze tentoonstellingen in Noordwijk en Hoorn.

De voorjaarsvakantie staat voor de deur en als je nog geen plannen hebt gemaakt, hebben wij een tip voor je. Zowel leuk voor je kids als voor jezelf, want het staat helemaal in het teken van Star Wars.

Space Expo

Om te beginnen is er in de Space Expo in Noordwijk een speciaal vakantieprogramma waarin bezoekers kennismaken met het realisme van Star Wars en de ruimtevaart nu. Kinderen kunnen dat soort vragen in een interactieve presentatie stellen, bijvoorbeeld of André Kuipers net zo snel door de ruimte vloog als Luke Skywalker. In de expo kunnen kinderen ook hun gang gaan met lightsabers en ruimtehelmen. Daarnaast is onder meer ook de Sojoez Capsule van André Kuipers te bewonderen, waarmee hij zijn laatste ruimtevlucht maakte.

Museum Hoorn

In Museum Hoorn is een expositie aan de gang over 'alles wat er rond de Star Wars films is verkocht sinds 1977'. Je ziet er bijvoorbeeld LEGO-modellen, levensgrote figuren van Chewbacca, Princess Leia en Darth Vader en allerlei andere merchandise. Je kunt zelfs plaatsnemen in de cockpit van de Millennium Falcon, zo staat op de website te lezen.

Voor de doe-het-zelvers is ook ruimte, want er zijn knutselmiddagen waar kinderen onder begeleiding een ruimteschip kunnen maken. Voor de echte jongelingen is er een kleurplaat of een klein scheepje.

In Bright TV gingen we onlangs op bezoek bij een Nederlandse designer die exacte replica's van de Star Wars-lichtzwaarden maakt:

Abonneer je op ons Youtube-kanaal