Bright Kids

Mattel lanceert slimme speaker voor kinderkamers

4 januari 2017 04:53

De slimme speaker van speelgoedfabrikant Mattel beantwoordt vragen, en laat ouders hun kinderen in de gaten houden.

De Aristotle van Mattel-afdeling Nabi is een speciale versie van de slimme Amazon Echo-speaker, maar dan bedoeld voor kinderkamers. Hij werkt met een op kinderen gerichte virtuele assistent, die allerlei vragen van peuters en kleuters kan beantwoorden en liedjes kan laten horen. De speaker leert wie tegen hem praat. Hij beantwoord vragen met de stem van een 25-jarige vrouw. Andere stemmen worden op een later moment mogelijk. Ook zou de Aristotle op termijn geluidseffecten van speelgoed kunnen verzorgen. 

Opvoeden

De speaker werkt samen met een kleine camera die beelden naar de smartphones van ouders kan sturen. Ouders kunnen op afstand de speaker via de app een muziekje laten afspelen of de speaker laten gloeien. Dat kan de speaker ook automatisch doen om kinderen te troosten als hij gehuil detecteert. Mattel zegt dat de speaker uiteindelijk met behulp van kunstmatige intelligentie ook moet kunnen bijdragen aan het opvoeden van kinderen. Zo werkt het bedrijf aan toepassingen waarmee kinderen goede manieren leren door tegen de speaker te praten. 

Luiers kopen

In de modus voor ouders kan de speaker via Amazons virtuele assistent Alexa allerlei vragen beantwoorden. Ook is het mogelijk om pratend producten te bestellen, zoals luiers. De Aristotle verschijnt in juni in de VS en kost 300 dollar. Over een Nederlandse introductie is nog niets bekend.