Bright Kids

Minecraft-editie voor scholen nu beschikbaar

2 november 2016 11:10

De speciale editie van Minecraft die is gericht op gebruik in schoolklassen is nu officieel beschikbaar.

Minecraft Education Edition is vanaf nu beschikbaar voor onderwijsinstellingen, meldt Microsoft. Onderwijzers kunnen vanuit één centrale interface de interactie aan te gaan met leerlingen en instellingen te beheren. Kinderen kunnen bijvoorbeeld wiskunde leren in de game, en of les in geschiedenis of aardrijkskunde krijgen door plekken virtueel te bezoeken. Het is de bedoeling dat elke leerling een avatar maakt, die in verschillende lessen in Minecraft is te gebruiken. Ook kunnen scholieren straks foto’s en notities maken binnen de game.

Leerlingen kunnen de leerzame versie van Minecraft ook buiten school gebruiken, met dezelfde licentie. Minecraft Education Edition kost vanaf 1 tot 5 euro per gebruiker per jaar. De Classroom Mode is een companion-app voor leraren waarmee ze met scholieren kunnen communiceren via een chatvenster. Daarnaast krijgen ze een overzicht van de Minecraft-werelden en een lijst van aanwezige studenten, en docenten kunnen items en instellingen beheren. De volledige versie bevat bovendien alle features van de Minecraft Windows 10-versie.  

Volgens Microsoft kunnen kinderen binnen de bekende spelomgeving van Minecraft spelenderwijs kennis opdoen, vaardigheden onder de knie krijgen en leren samenwerken. Ruim 50.000 scholieren en leraren hebben de afgelopen maanden de testversie geprobeerd. 

Nederland in Minecraft

Blokje voor blokje verschijnen ook complete delen van Nederland in Minecraft. Dat is het werk van vrijwilligers. In Bright TV maakten we er vorig jaar een item over: