Bright Kids

Samsung laat ouders slaapverhaaltjes in VR voorlezen

29 april 2016 17:39

Samsung heeft een virtual reality-app gemaakt waarmee ouders op afstand hun kinderen kunnen voorlezen voor het slapengaan.

In het ideale geval lees je je kinderen zelf een verhaaltje voor als ze gaan slapen. Voor ouders die niet elke avond bij hun kinderen kunnen zijn, heeft Samsung de app Bedtime VR Stories ontwikkeld, meldt the Guardian.

In de app worden kinderen getransporteerd naar een virtuele slaapkamer, terwijl hun vader of moeder ze een verhaal vertelt. Ouder en kind zitten daarbij samen in een virtuele slaapkamer, terwijl de woorden van het verhaal in de lucht zweven.

Terwijl de ouder het verhaal vertelt, gaat het virtuele bed waar het kind op zit mee op reis. Zo varen kinderen samen met hun ouder naar de Zuidpool om pinguïns te bekijken, of reizen ze terug in de tijd voor een verhaal over dino’s.

Kinderen kunnen het verhaal beleven via een VR-bril van karton; Samsung heeft een speciaal exemplaar ontwikkeld in de vorm van een pinguïn maar waarschijnlijk werken alle soorten VR-brillen. De ouder heeft een Samsung Gear VR nodig. Gezinnen in het Verenigd Koninkrijk testen de app, het is nog niet bekend wanneer Bedtime Stories voor iedereen beschikbaar komt.

Bekijk ook onze test van goedkope VR-brillen:

Abonneer je ook gratis op het Bright YouTube-kanaal