Bright Kids

BBC-programmeerkit Micro:bit geleverd aan miljoen scholieren

22 maart 2016 15:01

Na maanden vertraging is de BBC begonnen met het leveren van de gratis kinder-programmeerkit Micro:bit aan Britse scholieren.

De kit die kinderen moet leren programmeren wordt in eerste instantie geleverd aan 1 miljoen Britse basisschoolleerlingen van rond een jaar of 12. Eigenlijk hadden scholieren de Micro:bit al in september moeten krijgen, aan het begin van het schooljaar. Kinderen worden met het microcomputertje gestimuleerd om te leren programmeren. Zie het als een soort instap-Arduino, met twee programmeerbare knoppen, 25 programmeerbare lampjes en outputs waarmee andere elektronica aangestuurd kan worden.

Draadloos overzetten

Micro:bit wordt geleverd met een batterij-kabel en usb-houder, en het microcomputertje heeft een 32-bit cpu, bluetooth en ingebouwd elektronisch kompas en accelerometer.

Vooral de bluetooth-ondersteuning maakt Micro:bit aantrekkelijk voor kinderen. Zij kunnen zelfgeschreven code draadloos naar het computertje sturen, en direct proberen. Instap-toepassingen zijn het instellen van de knoppen om te gebruiken om spelletjes te besturen of muziek te bedienen. Binnenkort is Micro:bit voor iedereen te koop. De prijs is nog onbekend.