Kinderhorloge

Getest: WanderWatch moet kinderen meer buiten laten spelen

18 mei 2018 19:21

De WanderWatch is een gps-horloge met kleine games die kinderen laten buitenspelen. Ouders volgen met de smartwatch de locatie van kinderen en kunnen met hen communiceren.

Het slimme kinderhorloge WanderWatch moet buitenspelen leuker en veiliger maken, zeggen de makers. Met het horloge kunnen ouders en kinderen communiceren in tekst, gesproken berichten en tekeningetjes. De WanderWatch heeft GPS-tracking, een ingebouwde camera en een SOS-knop voor noodgevallen. Het horloge kost 150 euro, exclusief de kosten bij gebruik van de 3G-verbinding.

De speciale spelletjes op het horloge zijn bedoeld om kinderen vaker naar buiten te laten gaan om te spelen. Miriam testte de WanderWatch met haar twee zoontjes en bespreekt de functies en spelletjes. Ze heeft zo haar bedenkingen bij de claims over het buitenspelen. Bekijk de video:

De WanderWatch kan zowel met wifi- als met 3G-netwerken verbinding maken. Bij het horloge zit een prepaid-simkaart met tot 2 weken gratis tegoed. De datakosten zijn volgens de fabrikant 'bij normaal gebruik ongeveer 65 euro per jaar'. Bij de WanderWatch zit ook een 'magische steen' voor het spelen van warm/koudspelletjes.

Meer gadgetreviews kijken? Subscribe op ons YouTube-kanaal.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Top 5: Smartwatches voor kinderen