Dit autootje kan je programmeren en uitbreiden
Toys voor hackers

Dit autootje kan je programmeren en uitbreiden

20-02-2019 18:04 Laatste update: 18:03

Sphero maakte al speelgoed voor nerds, zoals robotballen die je met een app bestuurt. De nieuwe Sphero RVR is een op afstand bestuurbaar doe-het-zelf-autootje met rupsbanden.

De Sphero RVR is een soort platgeslagen tank met verlichting aan boord, sensoren en aansluitmogelijkheden voor de hobbyist. Standaard zit er onder andere een kleurensensor, lichtsensor, gyroscoop en acceleratiemeter in. Daarmee kun je prima overweg als je direct na het uitpakken met de RVR wil spelen, maar de meerwaarde zit hem in de aansluitmogelijkheden.

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het toevoegen aan de RVR. Je eigen printplaatjes, motoren, sensoren, speakers of een kleine computer als de Raspberry Pi. Zo zou je van de RVR een elektronische waakhond voor in huis kunnen maken, een verplaatsbare discobal of een bouwlamp die je overal volgt. De limiet zit hem in de fantasie van de bouwer. 

Alles is zo open-source mogelijk gemaakt door Sphero. Zo kun je in de toekomst bestanden voor je 3D-printer downloaden om aan te passen en is de hard- en software geschikt om je eigen feestje op te bouwen. Op dit moment is het product te bestellen via Kickstarter voor 199 dollar. De levering is gepland in oktober.

 

Dit robotje leert kinderen programmeren:

Volg Bright op YouTube voor meer educatieve tech-toys