BBC-programmeerkit Micro:bit geleverd aan miljoen scholieren
Bright Kids

BBC-programmeerkit Micro:bit geleverd aan miljoen scholieren

dinsdag 22 maart 2016 15:01

Na maanden vertraging is de BBC begonnen met het leveren van de gratis kinder-programmeerkit Micro:bit aan Britse scholieren.

De kit die kinderen moet leren programmeren wordt in eerste instantie geleverd aan 1 miljoen Britse basisschoolleerlingen van rond een jaar of 12. Eigenlijk hadden scholieren de Micro:bit al in september moeten krijgen, aan het begin van het schooljaar. Kinderen worden met het microcomputertje gestimuleerd om te leren programmeren. Zie het als een soort instap-Arduino, met twee programmeerbare knoppen, 25 programmeerbare lampjes en outputs waarmee andere elektronica aangestuurd kan worden.

Draadloos overzetten

Micro:bit wordt geleverd met een batterij-kabel en usb-houder, en het microcomputertje heeft een 32-bit cpu, bluetooth en ingebouwd elektronisch kompas en accelerometer.

Vooral de bluetooth-ondersteuning maakt Micro:bit aantrekkelijk voor kinderen. Zij kunnen zelfgeschreven code draadloos naar het computertje sturen, en direct proberen. Instap-toepassingen zijn het instellen van de knoppen om te gebruiken om spelletjes te besturen of muziek te bedienen. Binnenkort is Micro:bit voor iedereen te koop. De prijs is nog onbekend.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Nieuwsbrief