Bright kondigt iPad app aan
Nieuws

Bright kondigt iPad app aan

vrijdag 29 januari 2010 00:07

De app voor Apple's nieuwe tablet zal worden ingezet voor Bright magazine.

Naar aanleiding van Apple's aankondiging van de iPad tablet en de onmiddellijke beschikbaarheid van de Software Developers Kit treffen de uitgever en hoofdredacteur van Bright voorbereidingen voor het uitbrengen van een app specifiek gemaakt voor de iPad.

'Wij beschikken al over een geweldige app voor de iPhone. Die is gekoppeld aan onze online activiteiten met nieuws en video's', zegt Bright-hoofdredacteur Erwin van der Zande. 'De iPad app zullen wij exclusief inzetten voor Bright magazine. De elegante tablet met groot scherm en touchscreenbediening leent zich bij uitstek voor de ervaring van een tijdschrift dat veel visueel vermogen heeft en zich in alle rust met de vingers laat bedienen.'

'Ik heb de aankondiging van de iPad woensdagavond gevolgd en hoewel ik 'm nog niet zelf in handen heb gehad voel je de potentie', aldus Bright-uitgever Willem de Kok van Veen Magazines. De Kok en Van der Zande zullen bestuderen hoe de Bright iPad app het beste kan worden aangeboden. Van der Zande: 'Het zou zo maar eens kunnen dat wij voor elke editie van Bright magazine een iPad app gaan maken en die tegen een hele aantrekkelijke prijs zullen aanbieden.'

Bright zal voor het ontwerp van de iPad app in gesprek gaan met Screenzine, een start-up van Van der Zande en voormalig Bright artdirector Luis Mendo die zich toelegt op het ontwikkelen van de volgende generatie digitale magazines. De app zelf zal ontwikkeld worden door Carl Mangold die voor Bright ook de iPhone app maakte. Een datum willen de heren nog niet noemen, maar 'we mikken op deze zomer'.

NB: Nog dit kwartaal verschijnt versie 1.1 van de Bright iPhone app en naar schatting in april de Bright Android app.

Reacties

Waag het niet om elke maand met een nieuwe iPhone App uit te komen!! Daar zijn in-app-purchases voor uitgevonden.

 

Erwin gaat in gesprek met zijn eigen bedrijf? Lekker geregeld :)

Overigens tof dat jullie een iPad-applicatie gaan maken. Wel jammer dat je waarschijnlijk ervoor moet gaan betalen. Betalen is niet erg, maar wel als je al abonnee bent. De papieren versie kan je immers ook gewoon gratis bij Vodafone ophalen....

 

Jullie zouden er niet verkeerd aan doen om eerst deze iPhone app iets minder buggy te maken.

 

Inderdaad! Het switchen tussen nieuwsberichten gaat 8 van de 10x mis!!

 

@ Moos

Zie de voetnoot van het bericht.

NB: Nog dit kwartaal verschijnt versie 1.1 van de Bright iPhone app en naar schatting in april de Bright Android app.

 

Leuk initiatief!
iPhone app gebruik ik dagelijks.

 

Bij mij werkt de Bright app anders prima! Staat op mijn startscherm.

 

Bij mij werkt de app ook goed misschien wat eelt van de vingers halen pedicure

 

Jammer voor jullie dat dit nonbericht nergens is opgepikt. Het is niet mee dan een ideetje dat waarschijnlijk bij talloze uitgevers leeft

 

Zou het inderdaad via in-app purchases proberen te doen. Wellicht mensen ook per artikel laten betalen??

 

Ja, laat de lezers per artikel betalen. Wat zeg ik, per keer dat het artikel gelezen is!

Dat gezegd hebbende, ben benieuwd hoe deze betaalmodellen straks gaan werken. Hoeveel is men bereid te betalen voor een digitale bright? Of word het een abonnement met wekelijkse/dagelijkse content? We zullen het zien...

 

Hm. Na de tweede regel stond /sarcasm tussen vishaakjes, dat haalt de app er uit...

 

Zal wel een geweldig stukje programmeer code achter zitten (not).
gaan we niet iets TE in de trent mee...?

 

Wat zijn jullie een stel azijnpissers en stop-denkers! Het is een goed idee wat meelift op de huidige trend. Dat heet innoveren. Of het bij meerdere mensen leeft doet er niet zoveel toe. Bright schrijft erover en doet er iets mee. En mijn ervaring met Bright is dat ze doorgaans hun beloftes waarmaken.

 

Ik ben benieuwd naar waarom dit als een App gemaakt gaat worden (misschien dus zelfs een App per editie) en niet als een e-book. Kun je in e-book bestandsformaten geen dynamische content oid kwijt? Of waarom niet 'gewoon' als website die geoptimaliseerd is voor het iPad formaat. Als straks ieder magazine voor elke editie een App gaat maken dan zie je op je iPad door de bomen het bos niet meer lijkt me...

 

Heeft apple dan niet in de iBook store een plekje voor magazines. dan kan ik hem gewoon via itunes kopen. een soort echt abbonement. 1 plek voor al mijn tijdschriften dat lijkt me wat niet van welk tijdschrift nog is een apparte app kopen. Dus mensen van Bright check fff of je het niet via de iBook store kan aanbieden.

 

Je kunt beter deze aanbieden:
http://www.nu.nl/internet/2172888/kloon-ipad-al-lang-koop-in-azie.html

Daar hebben de lezertjes misschien wel iets aan.

 

De iPad is, volgens Steve J, HET apparaat om op het internet mee te surfen. Waarom zou je een magazine app maken en magazines kopen, terwijl je de content ook via Safari kan bekijken.

De added value in de papieren versie is wel duidelijk (maar te duur voor info). De added value van een digitale betaalde versie moet ik nog zien.

Ik ben heel benieuwd naar de toevoegingen die Bright gaat maken op de website in de app, die het voor mij interessant maken om een digitaal magazine te kopen.

 

En het voordeel van internet serven via de ipad. Jaja heb een voordeel gevonden.
De reclame van Bright zit niet meer in de weg bij het lezen van de site.
Want das allemaal in flash hahaha. Ik ga zo'n ding haaaleen :D

 

Zonde van het geld en de tijd die jullie investeren in de Ipad.

Dit is alleen product voor applefanboys/girls...

Waarschijnlijk wel de meerderheid van jullie abonnees maar daarbuiten zal het geen grote hit worden.

Goodbye Ipad..

 

Ben het met mbvt en bezoeker hierboven eens. Door wederom een applicatie te maken die enkel zichtbaar is voor iPhone en iPad beperken jullie toch je eigen doelgroep? Een volwaardig snelle mobiele website lijkt me een veel betere investering aangezien deze voor meer platformen bereikbaar is. De trend dat voor elke website een aparte applicatie komt is in mijn ogen sowieso wat doorgeslagen..

N.B. dat spamfilter en die captcha op deze site werken ook niet helemaal 100%, laten we het op 1% houden..

 

Leuk! Keep it small and simple please :)

 

Twee reacties

Instabiele Bright app
Bright op de iPad

Als een app regelmatig crasht, reboot dan jou iPhone. Eens per maand moet ik het doen. Mijn 32GB is bijna vol. Ik probeer veel verschillende apps, download veel podcast en verwijder deze na ze beluisterd te hebben. Deze activiteiten zorgen kennelijk voor de instabiliteit na verloop van tijd. Mijn vrouw is minder actief op haar iPhone en heeft nagenoeg geen last van een instabiele iPhone.

Mbt de betaalde uitgave van Bright op de iPad, kijk eens naar de Eredivisie app. Hierbij combineert men in-apps purchasing met een time-lock. Laatst een abonnement van drie maanden gekocht. Kreeg vervolgens de melding tot wanneer de onbeperkte toegang geldig is.

Het is aan jullie te bepalen hoe je de content gaat prijzen. Maand, kwartaal, halfjaar, jaar abonnement. Apple biedt je de mogelijkheid.

Door een bugje in pocket informant was de applicatie een paar dagen niet toegankelijk. Men bleek abusievelijk een einddatum te hebben ingevoerd. Is blijkt dus mogelijk te zijn de toegang deels of zelfs volledig te blokkeren.

Veel belangrijker is denk ik de inventiviteit die jullie als content providers aan de dag zullen moeten leggen om de consument voor je te winnen. De iPhone bezitters en toekomstige iPad bezitters zijn niet de armlastigsten, zijn bereid te betalen voor mooie, nuttige en waardevolle spullen/content. Ik mis naast het huidige print en video aanbod een audio component. Wat dachten jullie van een voorgelezen Bright. Voorwaarde is dan wel een goede voorleesstem. Maak niet de fout die men indertijd bij Opinio heeft gemaakt door slechte lezers te gebruiken. Mijn eerste halfjaar abonnement heb ik helaas niet verlengd.

Ik wacht nog steeds op een gesproken krant, waarbij ik het geschreven woord overigens niet wil laten vervangen.

 

Beter niet elke keer een nieuwe app... Dat vervuilt je menu (met alle respect)

 

Ik vind dat abonnee-houders elke maand een gratis coupon moeten krijgen. Dan kan ik ook overal mijn Bright Magazine lezen.

 

Goedemorgen,

Ik vroeg me af of er al iets meer bekend was over de Bright Ipad app.
Is er al een lanceer datum gepland?

Met vriendelijke groet,
Rick

 

we zijn bijna een jaar verder en er is nog steeds geen app voor de Ipad

 

Het staat er inderdaad echt 29-01-2010 bij het eerste bericht... en jaar is deze tijd een eeuwigheid... zeker voor een magazine-app... gelukkig hebben we Wired en Project nog! Kom op Bright...gas erop!

 

Nieuwsbrief