Bright Night #10: Crowdpleasers
Bright Night

Bright Night #10: Crowdpleasers

vrijdag 11 februari 2011 11:23

Welke gasten staan er vanavond op het podium bij Bright Night en met welke film sluiten we af?

Eerder maakten we al de line-up van de Uitpakparty bekend. Hier volgt de rest van het programma.

Wees eens eerlijk, lees jij de gebruiksvoorwaarden van bijvoorbeeld iTunes voor je op 'accepteren' klikt? Bright start vandaag met een groot crowdonderzoek naar de gebruiksvoorwaarden van populaire internetdiensten en wordt daarin bijgestaan door ict-jurist Arnoud Engelfriet. Hij komt vertellen waar je als consument op moet letten en pleit voor een standaardregeling in de wet. Want waarom is het kopen van een boek of het huren van een huis helemaal dichtgetimmerd in de wet, en mag de beheerder van een site zelf bepalen wat hij wel en niet wil? 

Alexander Veltman van Boomerang Create komt vertellen over deze online community waar creatieve vraag en aanbod elkaar vinden. Er zijn inmiddels 12 duizend creatieven bij aangemeld waaruit Boomerang regelmatig creatieve teams samenstelt om bijvoorbeeld een promotiecampagne voor een klant te bedenken.

Roy Gilsing komt vertellen over de iPad Grabbit, een hardshell houder om je iPad makkelijk in de hand te houden. Hoe zorg je ervoor dat een door jou bedacht product ook daadwerkelijk op de markt komt? Gilsing probeerde zijn startkapitaal via crowdfundingsite Kickstarter bij elkaar te krijgen. 

Na de Uitpakparty sluiten we af met een film, dit keer een compilatie van The Joy of Stats. Nu zijn statistieken doorgaans geen entertainment, maar de BBC-serie maakt het net zo spannend als een potje voetbal. Professor en presenator Hans Rosling gaat letterlijk in zijn grafieken staan en goochelt met tijd en ruimte.

Bright Night #10 is op vrijdag 11 februari. De entree is gratis. Neem gerust iemand mee. De grote zaal in Pakhuis de Zwijger gaat om 20:00 open, de aanvang is om 20:30 en de dresscode is casual. Hier vind je de routebeschrijving. Houd de updates over Bright Night in de gaten via bright.nl/brightnight.

Reacties

Present!

 

Bekijk de foto's van deze avond hier:

http://www.facebook.com/album.php?id=558822917&aid=267740

 

Nieuwsbrief