Bright Night

Bright Night #27: nog enkele kaarten te koop

1 maart 2017 00:02

Om 19:00 start onze Bright Night over security en privacy in De Balie in Amsterdam. Er zijn nog kaarten te koop aan de deur.

Techkwesties als security en privacy mogen tijdens de verkiezingscampagne dan weinig aandacht hebben gekregen, de belangstelling voor onze Bright Night in De Balie in Amsterdam over het thema laat zien hoe zeer het leeft. We hadden 100 gratis kaartjes te vergeten en die zijn inmiddels weg. Wel zijn er via De Balie nog kaarten te koop (10 euro).

Tijdens de eerste Bright Night van dit jaar vertonen we de film Zero Days. De documentaire van Alex Gibney vertelt het verhaal van Stuxnet, de computerworm die in 2010 opdook en zijn pijlen had gericht op Iraanse nucleaire installaties. Het complexe virus bleek ontwikkeld door de VS en Israël en wordt beschouwd als de eerste atoombom van elektronische oorlogsvoering. De docu gaat op 30 maart in première in Nederland maar bij Bright zie je ‘m eerder.

Daaraan voorafgaand geven drie sprekers een prikkelende presentatie. Onze RTL Nieuws-collega Daniël Verlaan blikt terug op de verkiezingen en hoe zijn onthulling het stemmen met potlood veiliger heeft gemaakt. Ton Siedsma van Bits of Freedom belicht de consequenties van de ‘hackwet’ die momenteel in de Eerste Kamer wordt behandeld. En ethische hacker en ontdekker van diverse zero-days kwetsbaarheden Junior Meijering van Zerocopter zoomt in op de gevaren van city-wide wifi.

Deze Bright Night is op 22 maart vanaf 19:00 in De Balie in Amsterdam. Meer informatie vind je op night.bright.nl.

Subscribe ook op ons YouTube-kanaal