Bright Night

Vanavond Bright Night #26: OLED in de live Uitpakparty

4 juni 2015 00:00

<p><strong>De live Uitpakparty vanavond in Eindhoven staat bol met wearables, smartphones, ultrabooks, VR en LG's 65 inch OLED 4K tv.</strong></p><p></p>

Vanavond (4 juni) gaan we los in Eindhoven met de 26e Bright Night. Dit zijn de laatste updates over het programma en de line-up tijdens de live Uitpakparty.

LG is van de partij en laat voor het eerst in Nederland zijn 65 inch OLED 4K tv in volle glorie zien. OLED is next-level scherm-technologie. De eerste platte tv's waren het strijdperk tussen plasmaschermen en LCD's. LCD won maar werd ingehaald door LED-tv's met betere backlighting. OLED gaat daar weer overheen: de schermtechnologie is sneller, dunner, kent een grotere kijkhoek en toont vooral beter zwart en daarmee ook betere kleuren. In gewoon Nederlands: LED is op een heldere nacht naar de sterrenhemel kijken vanuit de stad, OLED is op een heldere nacht naar de sterrenhemel kijken vanaf de heide. Je ziet veel en veel meer sterren. Kom ze donderdagavond zelf bekijken.

"Perfect black creates perfect colour."

Ook tof: de tweede versie van Samsungs Gear VR die is gemaakt voor de Galaxy S6 en S6 Edge. Je kunt terplekke op Bright Night de Manus VR Glove erop aansluiten en een nieuwe dimensie in virtual reality ervaren.

In de live Uitpakparty is nog meer moois opgenomen, zoals de nieuwste smartphones van Huawei (P8) en LG (G4). David zal ook stil staan bij Apple's nieuwe Macbook en hoe die zich verhoudt tot de populaire Dell XPS 13. We hebben de Apple Watch in twee maten in huis, evenals de Asus Zenwatch met Android Wear update en de Moto 360 smartwatch van Motorola. We sluiten Google's Nexus Player op de OLED aan, David zet de Recon Jet goggles op zijn hoofd, laat zich verwonderen door de bijzondere HP Sprout computer en hij staat stil bij nieuwe e-bikes. Het wordt smullen.

mphvs van Martijn van Strien. Fotografie door Daan Zahradnik, haar en make-up van Berry Ruijsch en Marita van SPS Model Management.

Op de expo tijdens Bright Night laten de sprekers en andere gasten hun creaties van dichtbij zien. Wearable tech verwerkt in kleding en mode is daarbij de rode draad. Je ziet creaties van Pauline van Dongen, byBorre, Leonie Tenthof van Noorden, Cutecircuit en Sensoree. Via onze vrienden van de Dutch Design Week hebben we daar deze week nog Design Academy-alumnus Martijn van Strien en zijn experimentele mphvs label aan kunnen toevoegen. Van Striens collectie is geinspireerd door architectuur en streeft ernaar haute couture naar de 21e eeuw te loodsen.

NB: Toegang tot Bright Night #26 is gratis. De deuren van de Conference Center op de High Tech Campus gaan om 18:30 open. Er passen circa 300 man in het auditorium waar de presentaties en de live Uitpakparty plaatsvinden dus wees op tijd.

Aanmelden hoeft niet maar we vinden het tof als je op onze Facebook-pagina laat weten dat je komt. Oh, er is een terras en voor de deur staat een smakelijke foodtruck.