Bright Night

Bright Night #26: Manus VR-glove sneak peek

21 mei 2015 21:44

<p><strong>Manus Machina presenteert op mid juni zijn Manus VR-glove in LA. Op 4 juni al te bewonderen op Bright Night in Eindhoven.</strong></p><p></p>

De Bright Night-eventsite is bijgewerkt. Het programma staat online en we hebben de diverse demo's voor je uitgelicht. Zo vertelt Borre Akkersdijk over zijn BB.suit 0.2, neemt Taco Carlier een drietal fietsen mee waaronder Vanmoofs nieuwe K series-smartbike, en kun je na Davids Uitpakparty onder meer de Apple Watch van dichtbij bekijken. Over de Uitpakparty line-up volgt volgende week nog een aparte update. #zinin

We hebben vandaag twee bevestigingen ontvangen. De eerste is dat Pauline van Dongen niet alleen haar nieuwe Solar Shirt zal tonen, maar ook het afgelopen weekend gelanceerde Phototrope Illuminated Running Shirt. In het sportshirt zitten LED-strips verwerkt die renners op fraaie wijze verlichten.

Vanmiddag kregen we ook bericht dat de Eindhovense startup Manus Machina van de partij is op donderdag 4 juni. Een paar dagen later vertrekken zij naar Los Angeles voor de E3 Expo waar ze hun Manus zullen presenteren aan de internationale gamesindustrie: "The first consumer data-glove specifically designed for virtual reality." Speciaal voor Bright Night geven ze een sneak peek van de handschoen.

De Manus volgt via hoogwaardige sensors de bewegingen van je hand. Bluetooth-integratie maakt de handschoen draadloos, wat gamers veel bewegingsvrijheid geeft. De Manus is bovendien de eerste datahandschoen die werkt met smartphones. Je hoeft dus niet per se een Oculus Rift of andere dure VR-bril te hebben, Manus werkt ook met de Samsung Gear VR. Kom 'm proberen op 4 juni!

NB: Toegang tot Bright Night #26 is gratis. De deuren van de Conference Center op de High Tech Campus gaan om 18:30 open. Er passen circa 300 man in het auditorium waar de presentaties en de live Uitpakparty plaatsvinden dus wees op tijd.

Aanmelden hoeft niet, maar we vinden het tof als je op Facebook laat weten dat je komt.

Virtual reality met losse handen (Bright Ideas 017, 21 nov 2014)