Bright Night

Bright Night #20: de sprekers

8 oktober 2012 23:12

<p><strong>Vrijdagavond 12 oktober wordt weer een eclectische avond. Met presentaties over wearable games en hoe je van slakkenpoep een tapijt kunt maken.</strong></p><p></p>

Ieder jaar trekt Bright langs de afstudeerexposities bij creatieve academies en TU's in Nederland om de beste afstudeerders te spotten. Deze selectie vind je onder andere terug in de blogsectie creative class, maar ook in het nieuwe nummer van Bright dat 12 oktober uitkomt.. Op Bright Night komen in ieder geval drie vers afgestudeerde talenten hun werk presenteren.

Christiaan Ribbens en Patrick Kersten studeerden af aan de HKU met wearable games. Woven is een pak met sensore, een scherm met 114 leds, speakers en bluetooth. Het geeft je voelbare feedback die je kunt gebruiken tijdens het spelen van een game. Is dit de toekomst van gamen?

Grafisch ontwerper Noortje van Eekelen maakte voor haar eindexamen aan het Sandberg Instituut in Amsterdam een website over de financiƫle crisis. The Spectacle of a Tragedy laat de hoofdrolspelers in Europa zien op een vermakelijke manier. De kleurenwaaier van de jasjes van Angela Merkel bijvoorbeeld.

Lieske Schreuder studeerde af op een spraakmakend onderwerp: slakkenpoep. Ze bedacht een manier om van de uitwerpselen van slakken (ze houdt er honderden thuis) een materiaal te maken wat onder andere gebruikt kan worden om tapijttegels van te maken. Hoe je daar nou op komt?

Bright Night #20 wordt op vrijdag 12 oktober gehouden in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. De zaal gaat open om 19:30, het programma begint om 20:00 uur. Toegang is gratis, dus neem gerust iemand mee! Houd bright.nl/brightnight in de gaten voor meer updates over het programma. Woensdag volgt een lijst van de gadgets voor de Uitpakparty.