Bright Night

Bright Night #19: De gadgets (deel 2)

29 augustus 2012 14:08

<p><strong>Vrijdag 31 augustus kun je zelf weer de nieuwste spullen testen, waaronder de MacBook Pro Retina, Beoplay V1 tv en Nokia 808 PureView.</strong></p><p></p>

Over sommige dingen kun je nog zo veel lezen, zodra je het met je eigen ogen ziet zegt het pas ├ęcht wat. Dat geldt ook voor Apple's MacBook Pro Retina. De laptop heeft een 15 inch scherm met een indrukwekkende resolutie van 2880x1800 pixels. En wat levert dat op? In ieder geval haarscherpe letters, maar je zult ook zien dat het beeldmateriaal op de meeste sites nog op deze ontwikkeling achter loopt.

Naast de Xperia Go en Xperia Sola ligt ook de Nokia 808 PureView voor je klaar. De camera in deze smartphone maakt foto's van maar liefst 41 megapixel. In standaard-modus levert dat uiteindelijk haarscherpe beelden op van 5 megapixel. Trucje met superpixels.

Voor Bright magazine zette David twee elektrische fietsen tegenover elkaar: de Spiked van het Nederlandse Spiked Cycles de A2B Hybrid van Ultra Motor. Op beide fietsen kun je een testrit maken. Mooie check of je het eens bent met de conclusie van David.

Ook mooi om naar te kijken is de eerste tv in de B&O Play-lijn van Bang&Olufsen: de Beoplay V1. De tv heeft een metalen frame waarmee je hem overal kunt neerzetten (en op kunt hangen). De led-tv heeft aan de achterkant een slimme uitsparing waar je bijvoorbeeld je Apple TV in kunt plaatsen en beschikt over aansluitingen voor set-top box, gaming consoles, Blu-ray spelers, Apple TV, NAS servers en harde schijven.

De Olympus Tough TG-1 is een camera in de serie populaire systeemcamera's zonder spiegel maar met verwisselbare lenzen, en won onlangs nog een EISA-award. Het is Europa's sterkste All Weather camera, dus Bright Night overleeft hij zeker.

Eerder maakten we al meer gadgets bekend, en ook de line-up van de sprekers staat al online. Houd bright.nl/brightnight in de gaten voor meer updates over het programma.

Bright Night #19 wordt op vrijdag 31 augustus gehouden in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. De zaal gaat open om 19:30, het programma begint om 20:00 uur. Toegang is gratis, dus neem gerust iemand mee!