Bright Night

Bright Night #14: Vilten kantoor en feats per minute

13 oktober 2011 15:17

<p><strong>Vrijdagavond 14 oktober hebben we in Pakhuis de Zwijger weer een fijne gevarieerde line-up voor je klaar staan op Bright Night.</strong></p>

Jaspar Jansen van interieur architecten i29 komt vertellen over hun ontwerp voor het kantoor van Tribal DDB in Amsterdam dat compleet in vilt is uitgevoerd: vilten plafond, vilten wanden, vilten lampen en bureaus. Ze zijn hiervoor genomineerd voor een Great Indoors Award 2011.

Op 22 oktober start de Dutch Design Week in Eindhoven. Bright #42 geeft je alvast vijf aanraders. Twee daarvan zijn genomineerd voor de DOEN Materiaalprijs 2011, die vormgevers en ontwerpers uitdaagt om nieuwe, duurzame materialen en innovatieve technieken in hun werk toe te passen. Francine Mendelaar komt vertellen over de genomineerden, waaronder Tyra van Mossevelde die herfstbladeren gebruikt als visitekaartje.

Binnenkort start in Amsterdam een nieuw elektrisch autodeelproject: Car2gGo. 300 elektrische smart fortwo auto's die je overal mag parkeren en per minuut afrekent. Hoe dat werkt komt Huub Dubbelman vertellen.

En dan hebben we nog Feats per minute. Een viertal creatievelingen bedacht de fiets met draaitafels naar aanleiding van een prijs van het Londense designplatform Dezeen. Fietsen op je favoriete beats!

Na de sprekers volgt de live uitpakparty, de gadgets zijn al bekend. En we sluiten af met de film PressPausePlay, een documentaire over de invloed van digitalisering op creativiteit. Genoeg reden om te komen dus.

Bright Night #14 is op vrijdag 14 oktober. De entree is gratis dus neem gerust iemand mee. De grote zaal in Pakhuis de Zwijger gaat om 19:30 open, het programma begint om 20:00. Hier vind je de routebeschrijving.