Bright Screenzine voor iPad in App Store
Nieuws

Bright Screenzine voor iPad in App Store

vrijdag 11 maart 2011 14:20

Het lange wachten is ten einde: Brights eerste iPad app is verschenen in de App Store. Gaat dat zien!

Op de dag dat in de VS de verkoop van de iPad 2 van start gaat, Nederland volgt 25 maart, is dan eindelijk Bright Screenzine verschenen, onze eerste app voor de iPad waar we apetrots op zijn. De uitgave is speciaal ontwikkeld voor Apple's populaire tabletcomputer. Ook de inhoud is origineel en komt niet voor in het tweemaandelijkse Bright Magazine of op de deze site.

De eerste editie van Bright Screenzine bevat onder meer een interview met Piet Hein Eek, een kort verhaal van Walter van den Berg, een live infographic en de 90 minuten durende documentaire Objectified van filmmaker Gay Hustwit met onder andere Jonathan Ive van Apple, Dieter Rams, Marc Newson en Hella Jongerius. Bright Screenzine is in de Nederlandse en Belgische App Store verkrijgbaar voor 3,99 euro. (NB: Bright Magazine kost 5,50.)

Onze ambitie was om een digitaal magazine te maken dat meer is dan een PDF met pageturn-effecten. We willen de pracht van print op een scherm evenaren, de haast van websites ontstijgen en de multimediale capaciteiten van deze tabletcomputer inzetten. Als 2010 op de iPad het jaar van de 'pdf magazines' was, dan wordt 2011 het jaar van nieuwe formats zoals een screenzine.

'We geloven in de mogelijkheden van de iPad, maar dan niet als vervanging voor die dingen die we via andere media al doen. De iPad app heeft zijn eigen karakter en biedt nieuwe mogelijkheden, voor ons, maar natuurlijk ook voor adverteerders. In de fase waarin we nu zitten proberen we deze te ontdekken. Ik geloof dat we daar met Bright Screenzine optimaal gebruik van maken', zegt Leo Schaap, uitgever van Bright.

De realisatie van de Bright Screenzine app, naar een ontwerp van Bright artdirector Jonathan Looman en Luis Mendo, is verzorgd door Twin Media uit Culemborg. Directeur Eduard van 't Ende: 'De markt verandert snel. Creatieve communicatie wordt anders ingezet. Digitalisering heeft een vlucht genomen. Om ons totaalpakket van diensten aan te blijven bieden concentreren wij ons nu ook op de ontwikkeling van digitale tijdschriften voor de iPad. Bright Screenzine laat zien welke kant het op kan gaan.'

Voor de oplettende lezer die zich afvraagt waarom we spreken van 'eerste iPad app': er volgt spoedig nog een app. We bouwen onze gratis iPhone app momenteel om tot een universal app die zowel op de iPhone, iPod Touch als de iPad werkt en die alleen op de iPad nog een nieuwe uitgave zal herbergen genaamd Bright Weekly. Daarover spoedig meer. Maandag volgt ook nog een 'making of' verhaal over Bright Screenzine. Want het is een hele reis geweest.

De bedenker en hoofdredacteur van Bright. Erwin heeft een zwak voor tech, een oog voor design en een neus voor trends. Hij woont in Amsterdam samen met vijf vrouwen: zijn vriendin, hun dochters en twee poezen.

Reacties

Trailer ziet er goed uit, app is nu aan het downloaden. Ben erg benieuwd!

 

Wood mooie app ik zit zelf nog steeds te twijfelen of ik een iPad neem maar ik denk dat dit mij wel over de streep kan trekken

 

dan kun je direct voor een <a href="http://www.ipad-2-kopen.nl" title="iPad 2">iPad 2</a> gaan, ze zijn weer verkrijgbaar.

 

Mijn iPad ligt thuis, ben benieuwd!

 

Was een leerzame en vooral zeer boeiende reis. Het is duidelijk dat dit nieuwe medium nog in de kinderschoenen staat. Het ideale middel om een rijk en verleidelijk ervaring kan vormgeven. De ideale Screenzine is een hybride van print web en tv met iets wat de tablet eigen is(?)

In de huidige situatie is techniek en kennis bepalend voor de kwaliteit van het eind product. Maar gelukkig is dit snel aan het veranderen.

Erg boeiend allemaal !

Met die gedachten zijn wij te werk gegaan.

Download hem snel !
http://www.bright.nl/bright-screenzine-voor-ipad-app-store

Jonathan Looman
<a href="http://www.lowman.nl" target="_blank">http://www.lowman.nl</a>
<a href="http://www.typographicartstuff.com/" target="_blank">http://www.typographicartstuff.com/</a>

 

Eindelijk is ie er, mijn <a href="http://www.ipad2kopen.nl" rel="dofollow">iPad</a> ligt ook thuis maar ga um zeer zeker downloaden.

 

gefeliciteerd Bright! Dit moet een heugelijke dag zijn voor jullie

 

Top! Maar...komt elke nieuwe screenzine als nieuwe app of downloadbaar binnen deze app?

 
afbeelding van Erwin van der Zande

Daarover maandag meer in The Making Of.

 

Oeh... Jullie weten het wel spannend te maken, hè?

 

Hij staat erop, ik vind het een geweldige app. Fijn dat ik ook een steentje heb kunnen bijdragen!

 

Iedereen een iPad. Om dat je soms niet in worden kan uit leggen wat een iPad in beeld en geluid wel kan. 1-0 voor de app van Bright

 

Gefeliciteerd allen. Ga m NU downloaden!

 

Mooi app en goed werkende app. Maar toch een kritische noot: vind er best weinig instaan. 13 pagina's maar en op 1 pagina maar een scrollable artikel. Best duur 4 euro betalen voor weinig informatie.

 
afbeelding van Erwin van der Zande

Aan de andere kant: als je alle video's bekijkt en de film, dan ben je wel even zoet :)

 

dat was ook mijn eerste reactie: is dit alles?! maar ik ben er net twee uur mee zoet geweest en heb nog lang niet alles gezien. sommige pagina's hebben echt een boel inhoud, niet alleen de film maar ook de pagina over roosegaarde bijvoorbeeld.

 

Wat ik jammer vind is dat de eerste editie van Bright niet gratis is, desnoods een uitgeklede versie. Puur en alleen om even gevoel te krijgen met de app. Ik heb tot nu toe te vaak apps gekocht waar ik later spijt van kreeg omdat het geen fijne app is. Nu moet ik € 3,99 euro uitgeven voor een applicatie waarvan ik niet weet of ik hem wel wil. Ik wil best geld uitgeven maar ik maak liever ook eerst een proefrit... Jammer.

 
afbeelding van Erwin van der Zande

Daarom hebben we ook een trailer gemaakt. Net als bij speelfilms.

 

Nou dan ben ik maar de eerste om te zeggen dat ik de prijs net niet heel erg aantrekkelijk vind.

 
afbeelding van Erwin van der Zande

Dan wil ik er toch even op wijzen dat je er, naast alle andere content, een schitterende documentaire 'bij' krijgt die, als iTunes in NL films had verkocht en verhuurd, al meer had gekost.

 

Ja, dat wou k je net gaan vragen Erwin: hoe krijg je 't voor mekaar Objectefied in de App te krijgen?! Echt nice! ^_^

 

Ziet er fraai uit, ik ga het zeker downloaden. Is de docu al via AirPlay naar mijn Apple tv te streamen of moet ik op de iPad kijken?

 
afbeelding van Erwin van der Zande

Goed punt: dat kan. Werkt geweldig :)

 

Ehmm, allen streaming van audio naar de apple tv is mogelijk. Geen beeld. Beide apparaten hebben de laatste updates gehad.

 
afbeelding van Erwin van der Zande

Vreemd, bij mij hier wel. Heb je een Apple TV 2?

 
afbeelding van Erwin van der Zande

Oeps, had iets te snel gekeken. Alleen de audio wordt ondersteund ja. Helaas :(

 

Super! Is wel een iets prettiger dan 90 minuten op de iPad kijken.

 

Ik vind het er erg mooi uit zien maar vind de hoeveelheid leesbare content erg matig, zeker gezien de prijs hoger is dan bijv het contentrijke Wired mag. Leuk dat er mooie video's en een documentaire in staan maar een magazine heeft toch vaak een wat meer casual gebruik, ik heb zeker niet altijd zin om een video te gaan kijken met koptelefoon op.

Daarnaast wil ik ook gewoon erg graag de content uit Bright Magazine zonder dat ik daar dat vervelende papier voor in huis hoef te halen.

 
afbeelding van Erwin van der Zande

Bright Magazine zal in 2011 ook digitaal verschijnen.

 

Euhm, ziet er wel strak uit. Dat zeker! Merkte twee zaken:
- een van de filmpjes bij Piet Hein Eek 'loopt' (twee keer dezelfde inhoud).
- er wordt niets gedaan met landscape of portrait mogelijkheid van de iPad?

Vond de prijs/hoeveelheid inhoud wel wat raar voor een eerste editie.

Keep up the good work!

 

Dus deze Screenzine is weer anders dan wat er in de Bright magazine staat? Dat is dus crap. Ik wil het magazine gewoon digitaal en nu niet drie kanalen waar ik "bright-stuff" kan vinden.

 

Wow! Complimenten alleen al voor de trailer. Nu bezig om de app te downloaden. Zie veel video's er in staan en dat zou toch geweldig zijn in combinatie met AirPlay op de Apple TV. Je leest een artikel en bekijkt vervolgens op een groot scherm de bijbehorende video of zelfs film.

 

Mooie app. qua vormgeving en gemak, Maar niet voldoende boeiende (korte info) voor mij. hoopte ook op iets meer Bright magazine in digitale vorm met een combi van website bijvoorbeeld.

Kritische noten:
-moest App. Uit na (irritant verplichte) reclame van Vogels omdat hij na afloop niet meer uit ging
-zie m aanbevolen app aan t einde, klik m aan, kom ik op de site waar ik die hele app niet terug vind...
-landscape portrait mis ik ook... Vind dit bij FD magazine erg leuk gedaan!

Goede eerste zet maar hoop dat jullie veel met de feedback doen. Koop m niet weer in huidige vorm.

 
afbeelding van Erwin van der Zande

We zijn op een paar punten eigenwijs geweest ja, zoals kiezen voor landscape orientatie. De nieuwsfeed en Bright Magazine in digitale vorm volgen in toekomstige versies.

 

Excuus Vogels was niet verplicht maar kreeg deze indruk. Kan m gewoon weg vegen zie ik nu...

 

Geen korting voor trouwe leden van het blad?

 
afbeelding van Erwin van der Zande

Mogelijk bij toekomstige edities van Bright Screenzine wel.

 

Leuk zeg, ik woon zelf in Eindhoven, dus leuke content voor mij.

 

Fijn dat na zo lang wachten de Bright app er eindelijk is! Maar ik twijfel nog over de aanschaf.. Zoals wellicht vele Bright-lezers heb ik natuurlijk Objectified al lang gezien (in een bioscoop zelfs) en op dvd in de kast staan en een rip op m'n iPad. Blijft over: 13 pagina's (incl. advertentie). Voelt toch een beetje alsof je 4 euro betaald voor een film en er een paar pagina's 'content' bij krijgt, i.p.v. andersom.

Op dat iPad Event Dinges in Trouw Amsterdam vorig jaar werd tijdens de (beetje vage) Bright presentatie nog getoond dat het magazine zelf ook onderdeel zou zijn van de app (gratis voor abonnees). What happend?

 

Ik was eigenlijk in de veronderstelling dat de Bright iPad app in de 'Top Fails' lijst van het aankomende nummer zou komen, naast de mogelijkheid om een gebruikersnaam aan te maken op deze site.

Maar vooruit maar weer, als trouw jarenlang abonnee kopen we deze applicatie wel weer...

Groet, Nick

 

en de android app nogsteeds niet gemaakt -.-

 
afbeelding van Erwin van der Zande
Onze Android developer MediaBunker heeft ons beloofd vaart te gaan maken.
 

De documentaire is echt vet coooliejoelI!!!
Ik meen het, hij is echt interresant en makkelijk om te zien. Voor deze documentaire alleen al zou ik bereid zijn €3,99 te betalen.
Car Design op Post-Its is ook een leuk verhaal.

Ga zo door!

 

Volgende maand maar eens een ipad2 kopen. Dan zien we wel verder

 

Jammer dat de app niet in de UK app store te krijgen is.

 

Gefeliciteerd! ben benieuwd.

 

Heb deze App geïnstalleerd. Vormgeving is mooi maar er is geen tot weinig inhoud. Niet wat ik had verwacht. Stelt zwaar teleur. Wel een gemiste kans. Kijk nog wel uit naar Bright Magazine op de iPad. Maar dit kun je beter schrapen.

 

Leuke filmpje, +1 voor het gebruikmaken van muziek van The Field

 

Na ruim een jaar wachten, vandaag dan eindelijk deze app kunnen bekijken! Jullie zijn zeker op de goede weg met deze app. Gefeliciteerd! Maar net als veel andere posters vind ook ik dat de informatie-dichtheid wat tegenvalt. Vind het verhoudingsgewijs te veel video en te weinig text. Ook het aantal artikelen had best wat uitgebreider gekunt. Voelt nu toch vooral alsof ik €3.20 voor objectified heb betaald en €0,79 voor de overige content. Helemaal als je objectified dan al gezien hebt is het een dure app. Ben benieuwd naar de volgende editie en of er wat met de kritiek gebeurt. Uit de reacties van Erwin proef ik namelijk nog niet echt dat Brirght openstaat voor de kritische noten...

 
afbeelding van Erwin van der Zande

My bad, het is meer dat ik het glas doorgaans half vol zie. Er is veel aandacht voor de film en terecht mijn inziens, het is voor het eerst dat op het iPad platform iets dergelijks is gedaan. Maar ik ben minstens zo trots op bijvoorbeeld het interview met Eek. Gave man, goed verhaal en up close in beeld gebracht.

Neemt niet weg dat ik de feedback zeer ter harte neem en ik zou het betreuren als de indruk bestaat dat daar niet naar geluisterd wordt. De verhouding video-tekst, de prijsstelling, de filmfactor, we nemen alles mee in volgende edities. Dit eerste Screenzine is het begin, er gaan er hopelijk nog veel volgen.

 

Pagina's

Nieuwsbrief