Bright Stuff: Samsung Galaxy S8

Bright Stuff: Samsung Galaxy S8

02-05-2018 09:46 Laatste update: 04-05-2018 12:13

Redactie Bright

De Samsung Galaxy S8 is het allerbeste Android-toestel van dit moment, zelfs nu opvolger S9 er al is.

In de Bright Stuff-categorie Smartphones kan de Samsung Galaxy S8 niet ontbreken. Met zijn bijna randloze en prachtig heldere superamoled-display krijg je een groot scherm in een verrassend handzame behuizing: 5,8 inch scherm in ongeveer hetzelfde fysieke formaat als een 4,7 inch iPhone 6 of 7. Die behuizing van glas en staal is met zijn rond aflopende schermranden met gemak de mooiste die Samsung tot nu toe heeft gemaakt.

De 12 megapixel camera met enkele lens blijft één van de beste van alle huidige smartphonecamera's, al kun je door het ontbreken van een tweede lens geen portretfoto's met kunstmatige scherptediepte maken. Een kleinigheid, want de kleuren, scherpte en snelheid van de camera van de S8 zijn van hoog niveau. De S8 heeft een snelle chip en een accu die de hele dag meegaat. Die kan bovendien draadloos opgeladen worden, en de opslagruimte kan je met een microSD-kaart makkelijk uitbreiden.

Opvolger Galaxy S9 borduurt eigenlijk voort op deze S8, maar is dat toestel is nog een stuk duurder. De S8 wordt inmiddels (mei 2018) voor onder 550 euro verkocht: een koopje voor zo'n fraaie alleskunner.