Bright Stuff: Adidas Ultra Boost 4.0
Bright Stuff

Bright Stuff: Adidas Ultra Boost 4.0

21-06-2018 23:58 Laatste update: 02-07-2018 21:11

Wat Air is voor Nike is Boost voor Adidas. En de Ultra Boost is de beste van allemaal.

Dankzij de uitvinding van de Air-zooltechnologie en het succes van de Jordan-lijn was Nike lange tijd alleenheerser in sneakerland. Adidas doet tegenwoordig weer volop mee dankzij een vergelijkbare combo van tech en lifestyle, namelijk de introductie van de Boost zooltechnologie in 2012 en de Yeezy-lijn van Adidas en rapper Kaye West. Bij Boost is de zool gemaakt van TPU-deeltjes (thermoplastic polyurethane). Die geven in de middenzool renners veel energie terug en lopen lekker bouncy.

In 2015 volgde de eerste Ultra Boost waarbij de Boost-technologie de hele zool besloeg. In combinatie met de Primeknit-upper, Adidas’ antwoord op Nike’s Flyknit, was een van de meeste comfortabele sneakers ooit geboren. Kanye West was zo’n fan van Boost dat hij de zooltechnologie in zijn eerste twee Yeezy-sneakers toepaste, de 750 en 350. Jongste telg in de Boost-family is de pas gelanceerde Solar Boost, weer een echte hardloopschoen.

Voor Bright Stuff houden we het bij de Ultra Boost en wel de jongste, vierde iteratie. De sneaker overtreft in comfort misschien zelfs de Air Presto, Nike's 't-shirt voor je voeten' uit 2000 die nog steeds verkrijgbaar is. We kozen een lichte kleur, ook voor de onderzool van Continental, want hey, het is zomer en witte sneakers heersen nog altijd.

Check Bright Stuff voor alle andere producten die wij aanraden. Ze worden getoond op The Elevator van Crealev uit Eindhoven: "We make things float."