Koopgids-update

Bright Stuff: twee nieuwe laptops

23 november 2018 23:35

Twee nieuwe laptops in onze Bright Stuff-koopgids: de nieuwe Apple MacBook Air (dé MacBook voor bijna iedereen) en de Huawei MateBook X Pro (de fraaiste onder de Windows-laptops).

Bij Bright worden we vaak gevraagd naar onze favoriete smartphone, laptop, koptelefoon, e-bike, noem maar op. Daar wilden we al heel lang iets mee doen en dat is Bright Stuff geworden. In zede koopgids tonen we de drie beste keuzes in een aantal categorieën gadgets. We werken de gidsen steeds bij, zodat ze op elk moment het beste advies geven. Dit is zo'n moment: we wisselen twee producten om voor iets nieuwers en beters.

MacBook Air

De 13 inch MacBook Pro van vorig jaar ruilen we om voor de nieuwe MacBook Air. Jarenlang was de Air de beste MacBook voor de meeste mensen, maar Apple liet de laptop een de laatste tijd verouderen. Gelukkig heeft de Air zijn welverdiende upgrade gekregen, die de laptop weer dé MacBook voor de meeste Mac-gebruikers maakt. Eindelijk een scherp retina-scherm, een slanke behuizing in drie kleuren, snelle prestaties, een vingerafdrukscanner en uitstekende batterijduur.

Met een vanafprijs van 1349 euro is de Air jammer genoeg niet meer zo betaalbaar als dit model de laatste jaren was, maar voor dat geld koop je wel de beste all-round MacBook van dit moment.

Huawei MateBook X Pro

In de categorie laptops maakt de Microsoft Surface Laptop plaats voor de Huawei MateBook X Pro. Huawei verrast met een prachtige MacBook-achtige behuizing, die naast twee usb-c-poorten ook één oude usb-poort biedt. Het scherm is dankzij smalle randen fors voor de compacte behuizing en oogt door de hoge resolutie zeer scherp, met uitstekende kleuren.

Het toetsenbord tikt lekker, het trackpad is voor een Windows-laptop prima en de prestaties zijn dankzij een nieuwe Intel Core i7-chip dik in orde. Grootste minpunt: de webcam zit onhandig geplaatst onder een toets van het toetsenbord en heeft een erg lage resolutie. Met 1899 euro is de Huawei-laptop wel vrij duur.

De beste laptops

« Eruit: Apple MacBook Pro 13 inch

» Erin: Apple MacBook Air

« Eruit: Microsoft Surface Laptop

» Erin: Huawei MateBook X Pro