Smartphones >600 euro

Samsung Galaxy S10+

11 april 2019 22:52

De Galaxy S10+ is één van de meest indrukwekkende, krachtige en eigenzinnige Android-toestellen die je nu kan kopen.

Samsung doet het al jaren net wat anders dan de rest van de grote jongens op de smartphonemarkt. Het resultaat is de Galaxy S10-lijn, waarvan wij de S10+ aanraden. Een indrukwekkende telefoon mét koptelefoonaansluiting en zonder scherminkeping bovenaan het scherm. Samsung heeft gekozen voor een gat in de hoek van het display.

Voordeel: het 6,4 inch amoled-scherm van de S10+ is aan alle randen recht, en loopt door tot in alle hoeken. Het cameragat stoort niet en er zijn zelfs wallpapers die de camera's op creatieve manieren verstoppen. De S10+ heeft in tegenstelling tot de reguliere S10 niet alleen een 10 megapixel selfiecamera, maar ook een 8 megapixel dieptesensor voorop. Dat maakt fraaie selfies met scherptediepte mogelijk, één van de redenen waarom wij de S10+ verkiezen.

Ook de drie camera's achterop zijn uitstekend: een 12 megapixel telefotolens, een 12 megapixel groothoeklens en een 16 megapixel ultragroothoeklens. We vinden het zelfs de beste smartphonecamera's van het moment. Ze produceren erg fraaie foto's met natuurgetrouwe kleuren en een mooi gebalanceerd contrast. De S10+ is dankzij de Samsung Exynos 9820-chip snel, en met de enorme 4100 mAh-accu haal je makkelijk een dag op één lading. Afhankelijk van het model heb je 8 of 12 GB werkgeheugen, zodat apps nog langer altijd klaarstaan.

De S10+ kan ook andere smartphones draadloos opladen via de achterkant, of bijvoorbeeld draadloze oordopjes. Het instapmodel heeft al een ruime 128 GB opslagruimte, er zijn ook versies met 256 GB en 1 TB opslag. De Galaxy S10+ is verkrijgbaar vanaf 999 euro, maar de prijzen dalen al.

Pluspunten:

  • Uitstekende, veelzijdige camera's
  • Erg goed amoled-scherm
  • Snelle prestaties
  • Goede batterijduur
  • Koptelefoonaansluiting

Minpunten:

  • Vingerafdrukscanner niet altijd accuraat
  • Rond aflopende randen zijn niet voor iedereen
  • Samsung is vrij traag met software-updates

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.